BOMBA NA MARAKANI: Zvezda želi bivšeg napadača Mančester junajteda, Degenek odlazi iz kluba

Novosti online 28. 07. 2020. u 17:25

NEKADAŠNjI napadač Mančester junajteda Frederiko Makeda, godinama unazad brani boje Panatinaikosa, međutim, prema informacijama iz Grčke, ovaj nekada veliki potencijal svetskog fudbala na meti je Crvene zvezde.

Frederiko Makeda i Majkl Oven foto AP

Makeda je u sezoni 2008/2009 dobio šansu kao tinejdžer u Mančester junajtedu, a legendarni Ser Aleks Ferguson ga je u meču sa Aston Vilom bacio u vatru, što je Makeda na pravi način iskoristio i postigao pobedonosni gol za 3:2!

Kasnije, dok je bio u Mančesteru, uglavnom je išao na pozajmice u Kvins Park Rendžers, Sampdoriju, Štutgart, Donakester i Birmingem. Zatim je prešao u Kardif koji ga je takođe jednu sezonu poslao na pozajmicu u Noritngem Forest.

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek izvesno uskoro završava drugi mandat na "Marakani", saznaje B92.net.

Jedan od najstandardnijih u timu Dejana Stankovića dobio je izdašnu ponudu od Spartaka iz Moskve.

Dva kluba, čiji navijače gaje prijateljske odnose, u ozbiljnim su pregovorima poslednjih nedelja.

Spartak je spreman da izdvoji za transfer tri miliona evra, ali beogradski crveno-beli zahtevaju malo više i određeni deo procenata od naredne prodaje.

Međutim, očekuje se da se Spartak i Zvezda približe stavove i dogovore transfer, a Degenek završi drugo poglavlje u dresu Zvezde, takođe u kratkom roku.

Prvi put, od leta, 2018. godine, je na stadionu "Rajko Mitić" proveo šest meseci, pre nego što je dogovoren transfer u Al Hilal, brzo se vratio, a onda posle godina je opet spreman za inostranstvo.

Oba puta posle uspeha i plasmana u Ligu šampiona, do koje je australijski reprezentativac dao poseban pečat golovima (Salcburg, Jang Bojs).

Pogledajte više