LIVERPUL NE PODRŽAVA OKUPLJANJE NAVIJAČA: Hvala onima koji su proslavili trofej kod kuće

Beta 23. 07. 2020. u 22:31

FUDBALSKI klub Liverpul saopštio je danas da je razočaran nakon što su njegovi navijači zanemarili apel da se ne okupljaju ispred stadiona na proslavi šampionske titule.

Foto: Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Liverpulu je posle sinoćnje utakmice sa Čelsijem (5:3) na Enfildu uručen šampionski pehar pred praznim stadionom, pošto nije dozvoljeno prisustvo publike zbog pandemije korona virusa.

Klub, policija i gradski čelnici su prethodnih nedelja apelovali na navijače da se ne okupljaju ispred Enfilda, kako bi se sprečilo širenje virusa. Međutim, oko 3.000 navijača okupilo se ispred stadiona i policija je morala da ih rasteruje.

Uhapšeno je devet osoba, ali nije bilo nereda kao prošlog meseca, kada je Liverpul osvojio titulu.

- Fudbalski klub Liverpul zahvaljuje onim navijačima koji su ostali kod svojih kuća i proslavili trofej, štiteći svoje voljene i naš grad od sveprisutne pretnje ove pandemije. Razočarani smo dešavanjima ispred Enfilda i što više navijača nije poslušalo savet da slave kod kuće - naveo je Liverpul u saopštenju.

Klub je istakao da je u proteklih osam nedelja radio sa policijom, gradom i udruženjem navijača na ohrabrivanju pristalica da ekipu bodre od kuće.

- Kao što smo i ranije rekli, kada bude bezbedno mi ćemo slaviti, sve do tada zaštita našeg grada je prioritet - piše u saopštenju.

Liverpul je sedam kola pre kraja takmičenja u Premijer ligi osvojio šampionsku titulu, prvu posle 30 godina.

Pogledajte više