OPORAVIO SE OD KORONE: Spiridonović vredno trenira - biće golova i pobeda

Z. Ćorović 18. 07. 2020. u 21:51

NIJE se predstavio na prvoj proveri kada je Crvena zvezda pobedila IMT sa 2:0, ali biće još mnogo vremena da pokaže koliko je brz i spretan kao napadač.

Foto: FK Crvena zvezda

Prvo pojačanje crveno-belih Srđan Spiridonović (26) se sa malim i opravdanim zakašnjenjem priključio ekipi na pripremama, stigao je na Divčibare u drugoj turi, sa petoricom saigrača koji su se oporavili od zaraze koja nemilosrdno baca svoje opasne pipke gde stigne.

- Korona me je malo ukočila i nisam bio tu od samog starta priprema. Desilo se nenadano, ali šta je tu je. Presrećan sam što sam stigao na Divčibare, upoznao sam se sa svim saigračima, trenerima, i stvarno sam oduševljen time kako su me prihvatili. Zadovoljstvo mi je što sam deo ovakvog tima koji može i želi mnogo - istakao je Spiridonović.

Stigao je po preporuci trenera Dejana Stankovića, koji ga je imao u planovima za novu sezonu.

- Ubeđen sam da će naša saradnja biti sjajna. Od njega mogu mnogo da naučim. Stanković je fudbalska legenda i verujem da ćemo njegovu viziju i filozofiju umeti da sprovedemo na terenu. Ništa nam ne stoji na putu da tako ne bude. Očekivanja od ove sezone su, naravno, najveća - dupla kruna i grupna faza u Evropi. Sve ćemo uraditi da se domognemo tih ciljeva.

Spiridonović je čitavu karijeru gradio u inostranstvu, od mlađih kategorija u Austriji, gde se i rodio, pa u Italiji i Grčkoj. Poslednju sezonu proveo je u poljskom Pogonu, gde je na 23 prvenstvene utakmice postigao šest golova. Brzonogi krilni napadač očekuje da će se u Zvezdi biti još konkretniji.

- Na prvom mestu želim da pomognem ekipi što više mogu kako bi Zvezda postigla najbolje rezultate. Takođe, voleo bih da postignem što više golova, a volim i da asistiram saigračima. Ne u smislu da budem u centru pažnju pa da neko pomisli da sam sebičan. Potrudiću su da se svi uvere da sam timski igrač i da mi je jedino bitno da ekipa igra što bolje i postiže vrhunske rezultate - naglasio je Spiridonović.

Prva faza prilagođavanja protiče u najboljem redu.

- Imamo sjajne uslove za rad ovde na Divčibarama. Od hotela, teretane, sportske sale do ishrane. Sada je samo na nama da vredno radimo i treniramo. Verujem da ćemo se odlično spremiti za početak prvenstva. Najbolju komunikaciju zasada imam sa Gobeljićem, Jovičićem i mojim cimerom Jovančićem.

BOAĆI TRENIRA I ČEKA

SVI su u stroju, redovi šampiona maksimalno su popunjeni na Divčibarama. Prvo se sredinom nedelje priključila šestorka koja se oporavila od korone, a od petka je sa ekipom i Ričmond Boaći. Napadač crveno-belih je zbog povrede dugo radio po posebnom programu u Beogradu, a sada je fit i čeka rasplet u vezi s nekoliko ponuda koje je dobio. Najavljeno je da bi uskoro mogao da promeni klub, kao i Milan Pavkov, a moguće je i da obojica odu.

Pogledajte više