NIKOLIĆ ISPUNJAVA OČEKIVANJA KLUBA: Lokomotiva na korak od Lige šampiona

M. Bl. 17. 07. 2020. u 15:24

NI četiri vezana remija uoči velikog derbija protiv CSKA nisu skrenula Nikolićeve Lokomotive sa “pruge” koja vodi ka Ligi šampiona.

Marko Nikolić foto: EPA

Kada je bilo najpotrebnije tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak je stigao do zlata vrednih bodova, pa uoči poslednjih 90 minuta i gostovanja drži sudbinu čvrsto u svojim rukama.

U slučaju da Krasnodar ne pobedi u nedeljnom zaostalom meču protiv Dinama iz Moskve, Nikolićev tim će i matematički overiti plasman u elitu, dok će trećeplasirani igrati u kvalifikacijama.

- Čestitam igračima na pobedi. Ovo nam je svima lekcija da u svakom meču moramo da uložimo energiju i emocije do samog kraja. Sad je Liga šampiona izvesna, ali ne želimo da igramo kvalifikacije moramo da se plasiramo direktno u grupnu fazu. Sve je u našim rukama. Ostala nam je samo jedna utakmica da bismo ostvarili primarni cilj i zato smo 100 odsto fokusirani na Ural - rekao je Nikolić ruskim novinarima posle velike pobede.

Mladi srpski stručnjak je poznat kao veliki protivnik VAR tehnologije koja mu se u čevrtak uveče “osmehnula” dva puta, prilikom dosudjivanja oba penala za njegov tim.

- VAR nekad daje, nekad uzima. Pirmera radi, da nema VAR dobili bismo Soči 3:0. Za mene je daleko važnije kako je tim izgledao, a moji igrači su bili poput ratnika, spremni da se bore na svakom delu terena. Pobeda s takvim pristupom duplira uživanje.

Pogledajte više