FUDBALERI RADNIČKOG KONAČNO POČELI PRIPREME: Početak sezone treba da se odloži

Novosti online 16. 07. 2020. u 14:21

TRENER Radničkog iz Niša Radoslav Batak okupio je ekipu i konačno počeo sa pripremema za narednu sezonu.

Dušan Pantelić foto: M. V.

Nišlije su kasnile sa startom jer su im se igrači oporavljali od virusa korona, pa zbog toga traže da se početark Superlige pomeri za dve nedelje.

- Posle nekoliko odlaganja konačno smo startovali sa pripremama. Imali smo dosta problema u prethodnom periodu. Moj pomoćnik Davor Berber i fudbaler Stefan Mihajlović imali su virus korona kada smo planirali da krenemo sa radom i nismo smeli da rizikujemo sa okupljanjem dok se svi ne testiramo, jer je ipak zdravlje na prvom mestu. Pred nama je teških 15 dana. Nakon one prolećne pauze zbog virusa smo imali tri i po nedelje da se pripremimo, a sada imamo svega dve. Mislim da je nemoguće spremiti tim za takmičarske napore za dve nedelje i iskreno se nadam da će start prvenstva biti pomeren makar za 14 dana - rekao je Batak.

Stručni štab Radničkog jači je za Sašu Stojanovića, doskorašnjeg kapitena ekipe. Prema rečima glavnog trenera Bataka, ambicije Nišlija su iste - izlazak u Evropu.

- Dobra je stvar što imamo veliki broj timova koji se bore za vrh. Videli ste kako je prošle sezone iznenadio TSC. Tu su Zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i sigurno je da će biti još neko iznenađenje. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i to je jedini rezultat koji bi mene zadovoljio u narednoj sezon Čeka nas teška i naporna liga, puno kvalitetnih rivala, ali moramo biti optimisti i verovati u sebe - poručio je Batak.

Na prozivci Radničkog pojavili su se: Nikola Petrović, Stefan Ilić, Filip Knežević, Nikola Stevanović, Petar Ćirković, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Stefan Mitrović, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić, Ognjen Bjeličić, Nemanja Kojić, Bojan Letić, Stefan Milosavljević, Žarko Marković, Nenad Gavrić, Nikola Aksentijević i Aleksandar Kostić.

Prvom timu priključeni su i omladinci Dušan Velinov, Dragan Nedeljković, Luka Petrović, Ilija Spasić, Dimitrije Stevanović i Andrija Sekulić.

Stefan Mihajlović će se ekipi priključiti za nekoliko dana.

Nova sezona u Superligi trebalo bi da startuje 1. avgusta, a Nišlije u prvom kolu dočekuju Metalac na "Čairu".

Pogledajte više