Partizan juri novi Kup: Hoćemo peti uzastopni pehar!

M. Blažić 24. 06. 2020. u 08:12

HAJDUKU je to pošlo za rukom sredinom sedamdesetih (od 1972. do 1977), a od raspada SFRJ niko nije bio ni blizu toga da ponovi sličan podvig.

Foto: M. Vukadinović

Partizan je stigao do 90. minuta od "reprize" podviga Splićana, pošto ga od petog vezanog trijumfa u najmasovnijem takmičenju deli još samo trijumf nad Vojvodinom u večerašnjem finalnom meču Kupa Srbije na niškom "Čairu" (19.00 - Arena 1, B92).


Drugi put u poslednjih pet dana beogradski crno-beli će se naći naspram novosadskih crveno-belih, u utakmici koja će se umnogome razlikovati od poslednjeg prvenstvenog okršaja na "Karađorđu". Jedan od igrača koje je Savo Milošević tada odmarao, a sada se očekuje da bude značajan faktor na putu ka ponavljanju uspeha iz 2016, 2017, 2018. i 2019, Nemanja Miletić, veruje da će saigrači i on biti pravi onda kada je najvažnije.

- Nadam se da ću danas sa ekipom upisati i treći Kup u dresu Partizana, što bi nam bio rekordni, peti uzastopni. Naravno da ostaje žal što u prethodne tri godine, koliko sam u Partizanu, nisam bio u prilici da se radujem tituli. Najbitnije je da sada osvojimo peti Kup zaredom - jasan je pouzdani defanzivac crno-belih, koji u Niš stiže potpuno rasterećen brigama o statusu, pošto je u ponedeljak potpisao novi, trogodišnji ugovor.


Utakmica odigrana pre pet dana u Novom Sadu teško da može da posluži kao reper za ono što se očekuje večeras u Nišu, ali bi ono što se dešavalo po završetku utakmice na atletskoj stazi moglo da posluži kao dodatni motiv Miloševićevom timu.


- Možda je to bila neka njihova taktika da budemo isprovocirani. Videćemo ko će da slavi. Znam da je pred nama utakmica sa puno prekida, veliki je ulog. Niko se neće zaletati, igra se za trofej, ne za bodove.

Iznenađenja, izvesno, ne može da bude, svakako ne za Miletića, koji odlično poznaje stratega Vojvodine, s obzirom na to da su svojevremeno sarađivali u Borcu i Vojvodini.


- Poznajući Lalatovića, koji me je trenirao u dva kluba, znam da će biti teško i da će biti veoma motivisani. U prvenstvu su igrali s prvim timom, mi nismo, više smo se fokusirali na Kup. Očekujem dobru utakmicu, pravi derbi, spektakl. Mi smo više puta pokazali da smo pravi onda kada je najbitnije - zaključio je Miletić.


SASTAVI TIMOVA:
VOJVODINA: Rockov - Andrić, Saničanin, Bralić, Đorđević - Drinčić, Stojković - Vukadinović, Mrkajić, Bojić - Čović.

PARTIZAN: Stojković - Miletić - Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Asano - Sadik.


PUT DO FINALA
1/16 Vodojaža - Partizan 0:6
1/8 Partizan - Spartak 4:0
1/4 Radnik - Partizan 1:2
1/2 Partizan - C. zvezda 1:0
Finale Vojvodina - Partizan ?


KUP SRBIJE
2007. Crvena zvezda
2008. Partizan
2009. Partizan
2010. Crvena zvezda
2011. Partizan
2012. Crvena zvezda
2013. Jagodina
2014. Vojvodina
2015. Čukarički
2016. Partizan
2017. Partizan
2018. Partizan
2019. Partizan
2020. ?

Pogledajte više