Partizan posle pauze ima prosek od 2,8 postignutih golova po meču: "Rešetanje" i bez napadača

M. Blažić 15. 06. 2020. u 21:11

PARTIZAN je od povratka sa pauze izazvane pandemijom virusa korona najefikasniji tim u Srbiji sa velikim izgledima da po završetku poslednje superligaške runde ostane na vrhu ispred najvećeg rivala.

Foto: M. Vukadinović

Raznovrsnost u ofanzivi na kojoj Stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem insistira cele sezone došla je do izražaja upravo u prethodnih pet utakmica (tri prvenstvena i dva kup duela).

Dva klasična napadača crno-belih Umar Sadik i Bojan Matić su postigli samo dva gola, od čega je samo nedeljni pogodak zimskog pojačanja Partizana stigao iz igre (Sadik strelac protiv Mladosti iz penala), dok je ostatak tima bio precizan čak u 11 navrata.

Najefikasniji igrači Partizana u "trećem delu" sezone su krilni ofanzivni igrači Takuma Asano i Filip Stevanović, koji su mreže rivala pogađali po tri puta. Dvostruki strelac je bio Bibras Natho, dok su pored Sadika i Matića golgeterski učinak sa jednom loptom u protivničkoj mreži popravili još Marković, Vitas i Suma. Strelac vodećeg gola za Partizan u nedeljnom mini gradskom derbiju protiv Čukaričkog dobar deo zasluga za njegov prvenac po povratku sa pauze pripisuje fantastičnim trkačkim sposobnostima japanskog internacionalca. On je u 17. minutu proleteo pored Miladina Stevanovića na levom boku i ostavio Matiću loptu "na tacni".

- Sjajna trka Asana! Niko nije očekivao, ali ja sam pratio, jer verujem u njega i znam koliko je brz. Ispratio sam ga, našao sam se upravo vreme na pravom mestu i rutinski završio akciju. Posle pobede u derbiju potvrdili smo da smo u dobroj formi i idemo ka ostvarenju naših ciljeva - sijao je od sreće posle utakmice 28-godišnji napadač.

Pred Partizanom su dva meča protiv Matićevog doskorašnjeg kluba, a samo drugi ima veliku specifičnu težinu za oba kluba.

- Drago mi je što je Vojvodina dogurala daleko, ali mislim da imamo sjajnu ekipu i da ćemo osvojiti trofej. Nadam se peharu, i da ćemo se radovati sa našim navijačima. Prvenstvo je za nas gotovo i verujem da ćemo biti spremni za finale Kupa - zaključio je Matić.

MATIĆ ILI SADIK?
PARTIZAN je uoči poslednje runde najefikasniji tim Superlige sa 69 postignutih golova, tri više od najvećeg rivala, ali crno-beli nemaju šansu da se podiče najboljim strelcem šampionata s obzirom na to da Lukić i Silađi iz TSC na vrhu sa 16 golova imaju konkurenta samo u Petkoviću iz Javora (15).Biće interesantno videti ko će biti najbolji strelac crno-belih u sezoni, pošto su uoči poslednjih 90 minuta na "Karađorđu" Bojan Matić i Umar Sadik izjednačeni na vrhu sa 12 postignutih golova.

Pogledajte više