Čović želi pobedu protiv Partizana: Idemo da uzmemo pehar

S. B. 17. 06. 2020. u 20:45

JEDINSTVENU priliku, da u završnici sezone, u kojoj ih očekuje dvomeč s Partizanom, pokušaju da stignu do dvostrukog uspeha, titule vicešampiona Srbije i osvajača nacionalnog kupa, fudbaleri Vojvodine propustili su u Inđiji, gde su gostovali u nekompletnom sastavu i izgubili od komšija 0:2.

Foto: J.Grlić

Tako su prepustili treću poziciju na tabeli sjajnom TSC i samim tim i šansu da upišu najuspešniju sezonu od osvajanja druge šampionske titule, 1989.

- Sami sebe smo izbacili iz trke koja je po svemu mogla da začini prvenstvo - kaže Nemanja Čović, centarfor čijim je pogotkom na Banovom brdu Vojvodina otišla u finale najmasovnijeg takmičenja. - Šteta, jer smo imali i motiv i ambiciju i, smatram, bili spremni za dva koloseka.

Novosađani dočekuju Partizan na "Karađorđu" u petak, 19. juna, najpre u borbi za bodove, a zatim sa istim rivalom se bore za pehar Kupa Srbije, u sredu, 24. juna u Nišu.

- Prvenstveni duel nema takmičarski značaj, posebno za goste, jer ne mogu ni gore ni dole sa druge pozicije na tabeli. S druge strane, naša je želja da se od navijača na "Karađorđu" oprostimo pobedom i, naravno, lični prestiž, i da se vratimo na treće mesto. Smatram da će u toj utakmici Partizan pokušati da sakrije adute i sve snage usmeri ka finalu Kupa. Meč za pehar, svakako je najvažnija utakmica sezone za oba rivala. Naravno, hoćemo pehar, nismo se džaba borili. Željni smo trofeja - kaže Čović.

Pogledajte više