KUDA PLOVI OVAJ BROD? Čelsi za 55 miliona dovodi fudbalera koji je igrao svega 432 minuta

Aleksandar Ilić 04. 05. 2024. u 19:39

FUDBALSKI klub Čelsi igra još jednu sezonu koja je za zaborav, a nakon basnoslovne sume utrošene na pojačanja prošle godine, "plavci" bi to naredne mogli da nadomeste.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nije Maurisio Poketino dobio tim po želji, a odlaskom Romana Abramoviča brod je počeo nekontrolisano da tone. Troše se ogromne svote novca koje se kvalitetom ne opravdavaju, a čini se da takav trend tek sledi.

Estevao Vilijan, odnedavno 17-godišnjak, koji igra na poziciji desnog krila u Palmeirasu, označen je kao novo brazilsko "čudo od deteta" i već je neko vreme vrlo dobro poznat skautima najjačih evropskih klubova. Jedan od najvećih talenata Brazila pominjao se u kontekstu prelaska u Barselonu, PSŽ i Čelsi, a londonski klub navodno je već napravio korak i pripremio izdašnu ponudu za njega.

Ponuda za tinejdžera koji je u karijeri sakupio tek 432 minuta profesionalnog fudbala iznosi 55.000.000 evra.

Odigrao je svega 13 mečeva, a za to vreme je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Pod ugovorom sa Palmeirasom je do leta 2026. godine.

Estevao je odnedavno i član brazilske U-17 reprezentacije. Za nju je debitovao u novembru prošle godine i od tada je sakupio pet nastupa. Postigao je u njima tri gola i upisao tri asistencije.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

 
Pogledajte više