OTVARANJE STADIONA: Imaju sjajne uslove i prvi su na tabeli (FOTO/VIDEO)

Novosti online 15. 04. 2024. u 10:33

FUDBALER se postaje od malih nogu. Do uspeha se stiže malim, pa sve većim koracima. Biti najbolji nimalo nije lako.

Foto N. Skenderija

Fudbalski klub T6 Nika iz Beograda je idealno mesto za početak jednog dugog druženja, i sticanja ispravnih sportskih navika. Nalazi na liderskoj poziciji međuopštinske lige, pa se smeši ulazak u viši rang.

Otvaranje novog sportskog objekta, na kome T6 Nika igra, počelo je spektakularno - skakanjem iz padobrana, a onda su sudije svirale za početak meča - i to međunarodnog:  gost je juče bio FK Galaksi iz Temišvara, koji je poklekao pred domaćinima skorom šest prema četiri, ali je rezultat bio u drugom planu. Novi stadion, i novi fudbalski talas koji predvodi T6 Nika, bio je u prvom.

Pred sam duel sa Rumunima, za "Novosti" su domaćini istakli da su oduševljeni uslovima koje su kao klub dostigli.

-  Zaista je lep osećaj, znači nam ovo za naš dalji napredak u prvenstvu. Stvoreni su dobri uslovi za rad, ne samo za prvi tim koji je trenutno i prvi na tabeli, nego što će na istom tom terenu i trenirati mališani iz kluba. Ovakvih stadiona nema kod nas i ovom prilikom želim da se zahvalim upravi kluba koja je uložila ogroman trud i rad da bi napravila ovakav ambijent. A to nam je jako bitno za dalji napredak u ligi. Ovo je veliki korak za naš klub, imamo velike planove, želimo da postignemo dosta uspeha u sezoni i da dočekamo spremni utakmice koje nam predstoje - rekao je kapiten Marko Lazarević.

I sam duel sa ekipom Galaksija mnogi znači. 

- Jako je značajna utakmica za nas, da ostanemo u dobrom ritmu. To je ekipa iz Temišvara, preko njih brusimo formu za viši rang - rekao je Lazarević pred pobedu.

FOTO: N. Skenderija

Trener kluba T6 Nika Slaviša Kaplanović je prezadovoljan uslovima koje im novi kompleks nudi.

- Ovo je jedan prelep sportski objekat, imamo odlične uslove za rad kako za prvotimce, tako i za mlađu decu. Čim se napravi dobar stadion, stvaraju se bolji uslovi. To vam daje odmah volju da kvalitetnije radite, trenirate i stvara sigurnost u narednom periodu. Moći ćemo da treniramo i u večernjim satima, ide lepo vreme, daju nam podstrek za dalji rad - rekao je Kaplanović.

Foto N. Skenderija

Sportski direktor kluba T6 Nika Ivan Gajić zadovoljan je postignutim rezultatima, ali se ne zadržava na tome:

- Ovo nam je jako važno. Mi smo do sada radili sa školicom fudbala u balonu i na terenu i sve je to bilo znatno manje. Dobili smo mogućnost za proširenje i terena i kvalitetnih uslova, samim tim i veći broj mališana koji samo treba da rade i da napreduju - rekao je Gajić.

Na pitanje da li bi se mogao uporediti stadion sa ovim koji T6 Nika ima - ne ostavlja dilemu:

- Ovo sada što vidite je deo što mi radimo i što planiramo da uradimo... U planu je proširenje tribine sa obe starne, izgradnja medicinskog centra, teretane, povećanje svlačionica, veštačke trave i najverovatnije smeštajni kapaciteti u vidu nekog hotela. Tako da je to jedan ozbiljan projekat. Planiramo da napravimo i ženski tim, kao i formiranje mlađih kategorija dece. Ozbiljan zahvat - rekao je Gajić.

T6 Nika poznata je po školi fudbala, a nakon osam godina uspešnog rada, a pored rezultata prvog tima, u klubu kažu da im je prioritet formiranje svih mlađih selekcija, prema rečima portparola kluba Jelene Milosavljević.

- Izuzetno značajan projekat jer je nama fokus na mladim talentima, time se bavimo poslednjih 8 godina, tako da je ovo sve samo produžetak te cele akcije ulaganja u mlade i da ovakav stadion i teren trenutno nigde nema i nastojaćemo da uslovi budu još bolji u budućnoti - rekla je Milosavljevićeva.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

Pogledajte više