MESI NA STUBU SRAMA! Argentinac izigrao Azijce, crno mu se piše

Tanjug 05. 02. 2024. u 11:15

Organizator prijateljske fudbalske utakmice Intera iz Majamija u Hongkongu obavezao se da će Lionel Mesi igrati najmanje 45 minuta, izjavio je danas tamošnji ministar sporta, nakon što je odsustvo argentinske superzvezde izazvalo bes javnosti.

Tanjug/AP

Kapiten svetskih šampiona, koji zvanično ima problem sa tetivom, nije ulazio u igru u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici u kojoj je njegov Inter Majami pobedio selekciju Hongkonga sa 4:1.

To je razljutilo 38.323 ljudi na stadionu koji su platili najmanje 115 evra, a u mnogim slučajevima i pet puta više kako bi videli svog idola na delu.

Gledaoci su uzvikivali "Vratite (novac)", a povici su se pojačavali do poslednjeg zvižduka kada je Dejvid Bekam, suvlasnik kluba iz Majamija, bio "ugušen" zvižducima kada je pokušao da se zahvali publici.

Vlada Hongkonga je u nedelju uveče izdala dva saopštenja, rekavši da je "izuzetno razočarana" i zapretila je da će povući 1,9 miliona evra javnih sredstava od organizatora događaja.

Ministar za kulturu, sport i turizam Hongkonga Kevin Jeung je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je jedan od glavnih uslova sporazuma o finansiranju bio da Mesi igra najmanje 45 minuta, u zavisnosti od njegove fizičke forme.

"Juče, pre početka meča, organizator je potvrdio da će Mesi igrati u drugom poluvremenu", rekao je on.

Jeung, koji je prisustvovao utakmici sa drugim zvaničnicima, uključujući i lidera vlasti Hongkonga Džona Lija, rekao je da je vlada pokušala da pregovara sa organizatorom kada se 36-godišnji Mesi nije pojavio na terenu na početku drugog poluvremena.

Pregovori su dospeli u ćorsokak deset minuta pre kraja meča, pošto su odbijeni predlozi da se Mesi pojavi na terenu kako bi se obratio navijačima i primio trofej.

Ministar je dodao i da će vlada Hongkonga doneti odluku o povlačenju planirane finansijske pomoći nakon što se sa organizatorom događaja sagledaju sve činjenice.

Pogledajte više