LAZAR SAMARDŽIĆ PRELOMIO: Italijani otkrivaju gde će Srbin nastaviti karijeru

Novosti online 27. 12. 2023. u 13:25

SRPSKI fudbaler Lazar Samardžić bio je blizu da letos obuče dres Intera. Ipak, na kraju je ostao u Udinezeu, ali sada je skoro pa izvesno gde će nastaviti karijeru.

EPA

Naime, Lazar Samardžić (21) nalazi se u vrhu liste želja sportskog menadžmenta Napolija, koji od letos pomno prati igre mladog veziste Udinezea.

Od trenutka kada je propao Samardžićev letošnji transfer u Inter, Napoli je u stalnom kontaktu sa Udinezeom u nameri da se i igraču i klubu stavi do znanja da se ozbiljno na njega računa u bliskoj budućnosti.

Italijanski novinari Mateo Moreto i Fabricio Romano podsećaju da Napoli i Udineze tradicionalno imaju prijateljske odnose i da rado posluju jedni s drugima, zbog čega ne isključuju mogućnost da reprezentativac Srbije već u januaru napusti „zebrete“ i bude predstavljen na „Maradoni“.

To bi, realno, otežalo napore Udinezea da obezbedi opstanak ove sezone u Seriji A, pa dvojica uticajnih novinara ostavljaju mogućnost da transfer bude na kraju realizovan u junu 2024. godine.

Bilo kako bilo, igre momka rođenog u Berlinu, koji se odlučio da nastupa za „orlove“, izazivaju pažnju velikih klubova u Italiji. Samardžić ove sezone ima dva gola i dve asistencije na 16 nastupa u crno-belom dresu.

Pogledajte više