HITNA REAKCIJA! Uhapšen predsednik koji je nokautirao sudiju, oglasio se i Infantino

Tanjug 12. 12. 2023. u 13:54

Predsednik fudbalskog kluba Ankaragudžu Faruk Koča uhapšen je danas sa još dve osobe zbog napada na sudiju utakmice protiv Rizespora u turskom prvenstvu.

FOTO: Profimedia

Ministar pravosuđa Turske Jilmaz Tunc rekao je da su Koča i još dve osobe uhapšene zbog toga što su napali i povredili sudiju Halila Umuta Melera posle sinoćnje utakmice Ankaragudžua i Rizespora.

"Istraga se pedantno nastavlja", naveo je Tunc na društvenim mrežama.

Takođe, odlučeno je i da se sudska istraga proširi na još tri osobe.

Rizespor je sinoć u sedmom minutu nadoknade izjednačio na 1:1, posle čega je došlo do incidenata na terenu. Koča je sudiju udario pesnicom u lice, a dok je ležao na zemlji, sudija je dobio još nekoliko udaraca.

Meler bi u sredu trebalo da bude pušten iz bolnice, pošto nije zadobio teže povrede lica, preneli su turski mediji. On je sudija na listi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Fudbalski savez Turske suspendovao je utakmice turskih liga do daljeg, a napad na sudiju osudili su predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsedik Fife Đani Infantino.

"Bez sudija nema fudbala. Sudije, igrači, navijači i članovi stručnog štaba moraju da budu bezbedni kako bi uživali u utakmici. Pozivam nadležne da obezbede da se to strogo primenjuje i poštuje na svim nivoima", rekao je Infantino.

Pogledajte više