SKANDAL: Hvang izbačen iz reprezentacije Južne Koreje zbog eksplicitnog snimka koji je zapanjio zemlju

Novosti online 28. 11. 2023. u 20:15

Dok navijači Crvene zvezde priželjkuju da Hvang In-Beom zablista i, možda baš protiv Jang bojsa u Ligi šampiona, povede prvaka Srbije ka novim evropskim uspesima, njegov kolega iz reprezentacije, imenja Hvang Ui-Džo, našao se u velikim problemima.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, taj 31-godišnji napadač, koji trenutno nastupa za Norič, i to kao pozajmlljeni fudbaler premijerligaša Notingem foresta, izbačen je iz nacionalne selekcije zbog skandala.

Kako javljaju lokalni, korejski mediji - Hvang Ui-Džo je prijavljen policiji od strane njegove devojke.

Razlog?

Javno je objavio njihov intimni snimak, za koji ona tvrdi da nije dala saglasnost, a on, potom, javno izneo stav da je "to učinjeno uz obostrani pristanak".
Prema navodima agencije Rjonhap, Hvangova devojka je istakla da nije čak ni znala da se njihov odnos snima.

Zbog ovog skandala, pomenuti reprezentativac je izbačen iz državnog timaa, što je Fudbalski savez Južne Koreje ovako objasnio javnosti:

- Članovi nacionalne selekcije moraju da se ponašaju uz najviše poštovanje etičkih standarda, jer predstavljaju našu zemlju. Zbog toga, Hvang je trenutno pod istragom, kao osumnjičeni. Upravo stoga, teško je bilo moguće da on zadrži svoj status reprezentativca. A kako su postavljeni visoki standardi za reprezentativce, smatrali smo da je neprikladno da Hvang bude pozivan u ekipu Južne Koreje.

Hvang Ui-Džo, koji je tokom evropske karijere nosio još i dresove Bordoa i Olimpjakosa, bio je zvezda mlade reprezentacije, za koju je dao 18 golova na 28 nastupa, dok je za "A" tim Južne Koreje 19 puta matirao suparničke golmane, i to na 62 utakmice.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pogledajte više