SVI SU GA ČEKALI NA MARAKANI, ALI... Luka Jović oblači dres sedmostrukog prvaka Evrope

Novosti online 23. 08. 2023. u 08:33

Srpski fudbaler Luka Jović sigurno narednih dana napušta Fiorentinu, pa se postavlja pitanje gde će nastaviti karijeru.

FOTO: M. Vukadinović

Navijači Zvezde su se nadali da bi mogao da se vrati na Marakanu i pomogne svojoj bivšoj ekipi u Ligi šampiona, ali kako sada stvari stoje, od toga nema ništa.

Prema pisanju italijanskih medija, za Jovićeve usluge je zainteresovan fudbalski gigant Milan, i navodno su već počeli pregovori između njegovog menadžera Fali Ramadanija i čelnika rosonera.

Kako prenosi "Korijere delo sport", trener Stefano Pioli veoma ceni Jovića, koga je hteo već da pozajmi iz Real Madrida, ali tada je kamen spoticanja bio finansijski momenat. Milan ne bi trebalo da ima problema da preuzme njegovu platu od 2,5 miliona evra, ali mora da nađe model poslovanja sa Fiorentinom.

"Viola" ima prava na Jovića do 2024. godine, s tim da 50 odsto od prava pripadaju i Real Madridu. Sportskom sektoru "rosonera" ostaje dovoljno vremena da reše papirologiju sa klubom iz Firence i dovedu Jovića za nastavak Serije A i Ligu šampiona.

U ovom času imaju dobre šanse, pa se čini da će Luka ostati u "kalču". Izvesnije nego da se vrati na "Marakanu", jer Zvezda ne može da parira sa visinom plate. 

Pogledajte više