AMERIKANCI OTKUPLJUJU AKCIJE PARI SEN ŽERMENA? Na pomolu promene u vlasničkoj strukturi pariskih "svetaca"

Pertumbacijama u Pari Sen Žermenu nikad kraja. Ovoga puta nije reč o igračkom kadru, već o vlasničkoj strukturi. Prema informacijama koje iznosi "Ekip", a prenose i drugi francuski mediji, američki investicioni fond "Arktos Partners" je spreman da uloži sredstva u kupovinu 5 do 15 odsto vlasništva pariskog prvoligaša.

Foto: Goran Čvorović

Pregovori između pomenutog fonda i aktuelnih vlasnika, "Katar sports investments", traju već nekoliko poslednjih meseci i na putu su da ovih dana urode plodom.

Predsednik pariskih "crveno-plavih" Naser el Helaifi procenio je vrednost kluba na četiri milijarde evra.

Svež novac bi dobrodošao Parižanima u trenutnoj situaciji. I ranije su pokušavali da pronađu partnera, ali im to nije pošlo za rukom, zbog specifične situacije u kojoj se nalazi klub koji nije vlasnik stadiona. Name, "Park prinčeva" poseduje Grad Pariz.

El Helaifi je rekao da gradske vlasti treba da razmisle koliko im "sveci" donose kada je u pitanju promocija i poručio da se ne nadaju da bi mogli da otkupe stadion za 500 miliona, jer bi u tom slučaju na drugom mestu sagradili novi. Istovremeno, PSŽ je već poslao punudu za kupovinu Stadiona Francuske u Sen Deniju koji ima kapacitet 80.000 mesta.

DEMBELE PARIŽANIN

Usman Dembele je u četvrtak ujutro prošao lekarski pregled sa Pari Sen Žermenom. Najavljeno je da će danas potpisati ugovor s pariskim prvoligašem. Sada već praktično bivši igrač Barselone i prvak sveta 2018. s "petlovima", star 26 godina, ozvaničiće vernost novom klubu na pet godina. Vrednost njegovog transfera procenjuje se na 50 miliona evra.

Pogledajte više