NE POSVETE SVI PRVENAC - NJOJ: Mladi Vladimir Lučić protiv Vojvodine postigao prvi gol za Crvenu zvezdu, ima i sledeći cilj

Z. Ćorović 31. 07. 2023. u 22:34

PETARDA je pukla i na startu nove sezone. Crvena zvezda je demonstrirala silu u prvom kolu Superlige protiv Vojvodine (5:0) u derbiju koji su ukrasila dva gola novajlije Krasoa, lep slalom i prodori Bukarija, dok je navijačima srpskog šampiona najviše drago što je njihov bivši poletarac postigao prvenac.

FOTO: M. Vukadinović

Među mlađarijom što sve više širi krila kod trenera Baraka Bahara, napadač Vladimir Lučić (21) se vredno i uporno probija ka sve većoj minutaži. Bio je i te kako uočljiv u pripremnom periodu, pa je pogodak i to slabijom levicom pod prečku gola Novosađana sigurno došao kao nagrada i podstrek za dalje dokazivanje. Pre toga je zatresao i mrežu Fenerbahčeu, ali je to ipak bilo prijateljsko odmeravanje.

- Utakmica protiv Vojvodine je izgledala savršeno, pre svega zato što smo dobro otvorili meč ranim golom - istakao je Lučić. - Na prvom mestu bio je dobar meč za ceo tim, a onda i za mene. Mnogo mi znači za samopouzdanje što sam postigao prvi gol za Zvezdu na zvaničnim utakmicama, to sam sanjao odmalena. Presrećan sam i dugo ću ga pamtiti. Pogodak posvećujem majci Olji. Cela porodica je moja najveća podrška, pre svih otac i sestre, ali ona je odmalena bila uz mene.

Lučić je Zvezdino dete iz prestonice, prošao je kaljenje u IMT-u i Čukaričkom. Letos se vratio na "Marakanu" reklo bi se kao "tempiran" igrač, pred "eksploziju".

- Trener Bahar je nama mlađim igračima dao svu slobodu da igramo kako umemo i da se ne plašimo. Na nama je sada da čvrsto ostanemo na zemlji i nastavimo još jače da radimo. Trudio sam se na pripremama da se dokažem i da se nametnem novom šefu i zahvaljujem mu se na šansi koju mi je pružio. Kao junior sam igrao i na poziciji beka, ali mnogo više volim da igram u napadu, pa sam se brzo prebacio. U Zvezdi sam ispunio jedan san, da postignem gol, sledeći je da kao prvotimac osvojim duplu krunu - naglasio je Lučić.

Uči dribling od Kataija

DA Lučić uživa u driblingu videlo se kada je nekoliko puta efektno "izlomio" defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića.

- Dribling mi je najjače oružje, volim da potezom obradujem publiku. U Zvezdi imam priliku da mnogo toga naučim od majstora fudbala Magika Kataija. Gledam šta radi, upijam, ali sam daleko od tog nivoa. Kao klinac sam najviše voleo Portugalca Ronalda i Brazilca Ronaldinja, divio sam se njihovim potezima.

Pogledajte više