MORAJU LI ZVEZDA I PARTIZAN DA BRINU? "Večiti" imaju mnogo stranaca, a evo šta o tome kaže novo pravilo u srpskom fudbalu

Novosti online 28. 07. 2023. u 20:37

ČEKANjU je došao kraj. Lopta će na srpskim terenima početi da se kotrlja sutra, bar kada je reč o Superligi. Što se pravila oko stranih fudbalera tiče, ona su malo izmenjena.

FOTO: M. Vukadinović

Naime, od sezone 2023/2024 igrači koji su rođeni na teritoriji zemalja Evropske unije neće se voditi kao stranci u našim klubovima. Pravilo da u istom trenutku na terenu mogu da budu četiri strana igrača i dalje važi.

Nema sumnje da će se ovakvoj odluci najviše obradovati večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan koji imaju najviše takvih igrača u ekipi.

Stranci u redovima crveno-belih će biti: Piter Olanjinka, Aleks Vigo, Edmund Ado Irakli Azarov i Kings Kangva.

Srpske pasoše imaju Osman Bukari i Gelor Kanga, dok Žan-Filip Kraso poseduje francusko državljanstvo, Omri Glazer rumunsko, a obe zemlje su članice Evropske unije.

Sa druge strane kada su crno-beli u pitanju, stranci su samo novajlije Frenk Kanute i Mateus Saldanja. Bibars Natho je dobio srpsko državljanstvo, dok Ksander Severina i Kvinsi Menig su Holanđani. Takođe, Aldo Kalulu je rođen u Francuskoj iako nastupa za reprezentaciju DR Konga.

Sve ovo znači da Barak Bahar i Igor Duljaj neće imati problema kada je sastavljanje tima u Superligi u pitanju. Zvezda ima pet stranih igrača, ali izraelski stručnjak je pokazao da ne računa na Viga.

Podsetimo, Partizan u prvom kolu prvenstva gostuje TSC-u (subota, 21). Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu (nedelja, 20).

BONUS VIDEO: AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija"

Pogledajte više