CRVENA ZVEZDA SUTRA IGRA PRIJATELJSKI MEČ PROTIV NEFČIJA: Šta novo sprema Bahar?

Z. Ćorović 07. 07. 2023. u 20:45

MNOGO dobrih stvari viđeno je u pobedi protiv Zenita (2:1), što je razlog da navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem čekaju drugi prijateljski meč na ruskoj turneji i vide šta je ovoga puta pripremio Barak Bahar. Crveno-beli igraju sutra (18.30, TV Arena) protiv Nefčija, u drugom kolu "Premijer kupa", a od Izraelca se očekuju neka nova, pozitivna iznenađenja.

FOTO: FK Crvena zvezda

Svima se svidelo kako je Zvezda izgledala u klinču sa petostrukim uzastopnim ruskim prvakom, iako je bilo neuobičajno to što je vezista Srđan Mijailović bio u štoperskoj liniji sa Aleksandrom Dragovićem i Strahinjom Erakovićem. U drugom poluvremenu formacija je promenjena sa četvoricom pozadi, ali te taktičke varijante su bile u senci glavnog utiska - u većem delu utakmice crveno-beli su strpljivo lomili snažnog protivnika jakim tempom, visokim presingom. Domaći igrači nisu mogli da dođu do vazduha pod pritidskom mladih nada srpskog šampiona. Došli su do izražaja brzina i eksplozivnost sedamnaestogodišnjeg Koste Nedeljkovića i nešto starijih, Jovana Mijatovića, Stefana Mitrovića, Jovana Šljivića... Uz to, pojačanja su se pokazala u dobrom svetlu, pa se golman Omri Galzer istakao sa nekoliko vrhunskih intervencija, o snažnom kreatoru Marku Stameniću se već priča samo u superlativima, kvalitetno poluvreme odigrao je u napadu i Piter Olajinka...

U današnjem prijateljskom meču sa trećeplasiranim timom lige Azerbejdžana, očkekuje se da će novi napadač Filip Kraso dobiti još veću minutažu, kao i oni igrači koji su se poput Bukarija i Kangve kasnije priključili ekipi zbog reprezentativnih obaveza.

Ovo će biti, na papiru najlakši rival na takmičenju. Crvena zvezda je i u januaru pobedila Nefči na zimskim pripremama sa 1:0, golom Nemanje Motike, momka koji se nije nametnuo, pa je prešao u ljubljansku Olimpiju. Pre toga, Nefči je u dva meča (3:2, 1:0) eliminisan iz kvalifikacija za Evropa Ligu, sada već daleke 1999. godine.

Posle pobede nad domaćim Zenitom, naš najtrofejniji klub je najveći favorit da osvoji turnir i nagradu od 50.000 evra. Ruski prvak je pre meča sa Zvezdom savladao Nefči (3:1) i sutra će odmeriti snage sa Fenerbahčeom. Poslednji meč na "Premijer kupu", crveno-beli upravo igraju sa turskim velikanom (12. jul) i ovaj okršaj bi trebalo da bude prava fudbalska poslastica.

Trčanje u parku

TERETANA, pa džoging u prirodi. Fudbaleri Crvene zvezde su se juče na prepodnevnom treningu "družili" sa tegovima i drugim spravama za jačanje mišića i sticanja snage, pa su posle toga izašli na trčanje u prelepom parku koji se nalazi u sklopu hotela. Vreme je u Sankt Peterburgu bilo slično kao u Beogradu, oblačno i sveže, što je olakšalo fudbalerima da bez veće muke istrče planirane deonice.

BONUS VIDEO: Barselona proslavila titule: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke

Pogledajte više