KADETI NA DELU: U Novom Sadu za vikend memorijalni fudbalski turnir „Stevan Nešticki“

Novosti online 07. 06. 2023. u 16:26

TRADICIONALNI međunarodni turnir fudbalera kadeta, „41. memorijal Stevana Neštickog“, u znak sećanja na tragično preminulog člana prve šampionske generacije Vojvodine, biće održan od 9. do 11. juna na terenima Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“.

Pres služba pokrajinske vlade

 Organizator, fudbalski klub Vojvodina, očekuje učešće više od 180 fudbalera generacije 2007. godine iz pet zemalja, kao i 40 članova stručnih štabova a na memorijalu će suditi 15 arbitara koje delegira Fudbalski savez Vojvodine.

Predsednik Organizacionog odbora memorijala, Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, istakao je da će mladi sportisti svojim učešćem dati doprinos turniru.

- Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu jedni su od pokrovitelja turnira. Učesnici, fudbaleri kadeti, dobiće priliku da odmere svoje fudbalsko znanje sa drugom decom svog uzrasta iz zemlje i inostranstva, ali i da unaprede svoja tehničko- taktička znanja, shvate značaj kolektiva, fer-pleja, poštovanja protivnika… Deca će biti u prilici i da se druže, da se upoznaju i razmenjuju iskustva i znanja- istakao je Basta i naglasio da je uveren da će sve proći u fer i korektnoj igri.

Duško Grujić, nekadašnji fudbaler Vojvodine, sada direktor Omladinske škole tok kluba „Ilija Pantelić“, u prvi plan je istakao dugu tradiciju memorijalnog turnira.

- Veliku zahvalnost za podršku dugujemo Pokrajinskoj vladi, kao i predstavnicima Gradske uprave, koju učestvuju u organizaciji. Pored domaćih ekipa Vojvodine i Partizana, na turniru će nastupiti i Debrecin iz Mađarske, Osijek iz Hrvatske, Borac iz Banjaluke i bugarski Ludogorec. Turnir počinje u petak, 9. juna, u 17 časova a prvu utakmicu igraju Vojvodina i Borac. Svečano otvaranje turnira je u 18.15 časova, posle kog igraju Osijek i Partizan - rekao je Grujić.

Pogledajte više