"POMISLIO SAM DA ČAK I BOG PLAČE" Zlatan Ibrahimović, neponovljivi čarobnjak u kopačkama, oprostio se od fudbala

Z. Ćorović 05. 06. 2023. u 17:18

ZAPLAKAO je i "fudbalski bog" što se povukao. Sportska planeta klanja mu se i tuguje. Zlatan Ibrahomović, jedan od najvećih čarobnjaka u kopačkama, rešio je da se penzioniše u 41. godini.

FOTO: Tanjug/AP

- Jutros kad sam se probudio padala je kiša, pomislio sam da čak i Bog plače - u svom prepoznatljivom stilu opisao je Ibrahimović kako se osećao u nedelju ujutro, kada je rešio da kaže zbogom.

U skladu sa eksplozivnim temperamentom, iznenada je saopštio svoju odluku da se povlači, odmah posle pobede Milana protiv Verone (3:1), u poslednjem kolu Serije A.

- Čak ni moja porodica nije znala, jer sam želeo da svi to čuju u isto vreme. Osećao sam se kao zombi, nisam se šalio, nisam pričao. Pre samo tri meseca osećao sam paniku od ideje o penziji, ali danas je prihvatam i osećam se spremno - rekao je Ibrahimović.

Očekivalo se da će Ibra napustiti Milan po isteku ugovora u junu i preći u Moncu. Međutim, Zlatan je šokirao odlukom da više neće igrati, pa je i oproštaj na brzinu improvizovan. Posle pobede od 3:1 održana je ceremonija njemu u čast, igrači Milana su mu napravi počasni špalir dok je izlazio na teren. Nije mogao da zadrži suze kada je uzimao mikrofon da se obrati navijačima.

- Došlo je vreme da se oprostim od fudbala, ali ne i od vas. Mnogo je uspomena i emocija na ovom stadionu. Kada sam prvi put došao dali ste mi sreću, drugi put ljubav. Želim da zahvalim svojoj porodici... Želim da zahvalim i svojoj drugoj porodici, igračima. Zahvaljujem se treneru i njegovom stručnom štabu, nacijačima - rekao je Ibrahimović, koji je igrao za Milan, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, PSŽ, Mančester junajted i LA Galaksi.

Kada se sve sabere, u karijeri je odigrao 988 utakmica, postigao 573 pogotka i osvojio 32 trofeja, među kojima, nažalost, nema onog najvrednijeg, Lige šampiona. Brojke su impresivne, ali za sva vremena ostaće i prepričavaće se Ibrine magične makazice, driblinzi, voleji, na stotine efektnih golova i poteza. Nije bilo navijača koji ga nije voleo, divio mu se i zaplakao te nedeljne večeri kada je otišao.

Pogledajte više