"POČINJE NOVA ERA ZVEZDE!" Terzić na predstavljanju novog trenera: Vreme je za iskorak, to je naša obaveza

Tanjug

29. 05. 2023. u 15:10

CRVENA zvezda će u narednu sezonu ući sa novim trenerom Barakom Baharom. Generalni direktor je prilikom promocije izraelskog stručnjaka istakao da počinje nova era kluba sa "Marakane".

Foto: M. Vukadinović

On je istakao da je vreme da crveno-beli naprave iskorak, iako dominiraju srpskim fudbalom godinama unazad.

- Bez obzira na rezultate i dominaciju u našem fudbalu, vreme je za iskorak. To je naša obaveza, osećamo da narod očekuje da podignemo letvicu očekivanja - rekao je Terzić i dodao:

- Počinje nova era Crvene zvezde, budućnost kluba je sa Barakom Baharom. Sa njim dolazi oformljen tim koji je pokazao da zna da radi posao i ubeđen sam da će sve ono što je pokazivao u Izraelu, pokazati i ovde. Godinu dana ga želimo, pratimo ga, jako poštujemo što je pokazao u Izraelu, kako je igrao u Ligi šampiona sa Makabijem.

Potom se posebno zahvalio dosadašnjem treneru Milošu Milojeviću.

- Ostavio je otvorena vrata, uveren sam da će se jednog dana vratiti u Zvezdu. Potrebna nam je sveža krv i energija, uz puno poštovanje i respekt svih koji su do sada doneli radost Zvezdi.

Govorio je i o predstojećem prelaznom roku, mada nije pominjao imena igrača za koje je klub zainteresovan.

- U tom smeru naš skauting tim, sa sportskim sektorom, uradio je mnogo toga. Neke stvari privodimo kraju. Poslednja dva meseca smo uključili i Bahara u proceduru. Jasno nam je kakav profil igrača traži novi trener. Bićemo brži, snažniji, ofanzivniji, mlađi... Svesni smo mana, ali smo pokazali da znamo da pravimo rezultate i da možemo da budemo i malo prepotentni - poručio je Terzić i otkrio da kada je o pojačanjima reč, sigurno dolaze dvojica novih napadača.

Podsetimo, Crvena zvezda će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

Pogledajte više