"FINALE KUPA MORA DA BUDE PRAZNIK FUDBALA": Matijašević objasnio zašto su "brđani" pristali da igraju na "Marakani"

Tanjug

19. 05. 2023. u 15:23

SPORTSKI direktor fudbalskog kluba Čukarički Vladimir Matijašević izjavio je nakon plasmana njegovog tima u finale Kupa Srbije, da su pristali da igraju finale na stadionu "Rajko Mitić" jer meč za trofej najmasovnijeg takmičenja mora da bude praznik fudbala, prenosi "Sport klub".

FOTO: M. Vukadinović

Finalna utakmica Kupa Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog biće 25. maja odigrana na stadionu "Rajko Mitić" od 18.30 časova, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS).

- Čukarički je pozitivno odgovorio na molbu Crvene zvezde da meč za trofej bude odigran na stadionu "Rajko Mitić". Bili smo spremni i da susret organizujemo na našem stadionu na Banovom brdu, i on bi sigurno bio pun, ali da budemo realni, većinski navijačima Crvene zvezde. Pristali smo da igramo na "Marakani", samo iz razloga što finale Kupa Srbije mora da bude praznik fudbala, i da na tom meču bude što više gledalaca, a očekujem da će interesovanje biti veliko - istakao je Matijašević.

Naglasio je da Čukarički ima velike ambicije u finišu sezone.

- Borićemo se za trofej, sportski, na terenu, pokušati da po drugi put u istoriji osvojimo Kup Srbije. Verujem da će se svi igrači do četvrtka oporaviti i da će biti spremni za veliko finale, pa ko bude bolji neka pobedi. Gostovali smo u svim rundama Kupa do sada, neće nam biti problem da to još jednom učinimo - zaključio je Matijašević.

Podsetimo, Crvena zvezda je u prethodne dve sezone osvajali Kup, dok je Čukarički jedini trofej u najmasovnijem takmičenju osvojio u sezoni 2014/2015.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DUPLIRALA PREDNOST: Ivanić se upisao u strelce

Pogledajte više