MORINJO NE KRIJE ODUŠEVLJENJE: ''Moja radost zbog još jednog finala je nemerljiva''

Novosti online 19. 05. 2023. u 10:13

Trener fudbalera Rome Žoze Morinjo izjavio je nakon utakmice sa Bajerom iz Leverkuzena da njegova radost ne može da se meri nakon još jednog plasmana u finale evropskih takmičenja, prenosi Sportklub.

Tanjug/AP

Roma je odolela u Leverkuzenu i odigrala bez golova protiv Bajera, pa je zahvaljujući pobedi 1:0 u prvom meču stigla do drugog uzastopnog evropskog finala, pošto je lane osvojila Ligu konferencija, što je "vučici" bio prvi evropski trofej.

- Nije me briga da se upišem u istorijske knjige Rome. Meni je bitno da pomognem ovim klincima da odrastu, da nauče kako da ostvare velike rezultate. Takođe, bitno mi je da učinim da se navijači Rome osećaju lepo. Oni su mi dali toliko toga od prvog dana kada sam došao u klub. Moja radost zbog još jednog plasmana u finale je nemerljiva -  rekao je posle utakmice Žoze Morinjo.

Pomalo nestvarno deluje podatak da Morinjo do sada u trenerskoj karijeri ima pet finala u evropskim takmičenjima i svih pet puta je njegova ekipa izlazila kao pobednik (Ligu šampiona, sa Portom i Interom, dva puta je osvojio Kup UEFA, odnosno Ligu Evrope sa Portom i Mančester junajtedom, pa je prošlogodišnji trofej u Ligi konferencija bio njegov peti veliki evropski trofej u karijeri).

Fudbaleri Sevilje i Rome igraće finale Lige Evrope koje je na programu 31. maja u Budimpešti.

BONUS VIDEO: "FINALE MORATE DA ODIGRATE NA 200 ODSTO": Milojević izneo utiske posle pobede Zvezde


   

Pogledajte više