MANČESTER SITI DEMONSTRIRAO SILU U REVANŠU PROTIV REALA: Pepova paklena mašina stavila ruku na trofej

M. Blažić 18. 05. 2023. u 14:47

BEŽI "ušati" pehar godinama Mančester sitiju, a posle revanša polufinala sa madridskim Realom, malo je onih koji su spremni da predvide da bi isti slučaj mogao da se ponovi i ove sezone posle 90 ili 120 minuta finalne borbe u Istanbulu sa Interom.

Tanjug/AP

Paklena mašina Pepa Gvardiole je, utisak je, stigla do savršenstva, o čemu svedoči nestvarna dominacija nad aktuelnim šampionom, koji tokom prvih 45 minuta nije uspeo da prebaci 25 odsto poseda uz nestvaran podatak da Ančelotijeva četa u prvom poluvremenu nijednom nije uspela da poveže više od tri pasa ni na jednom delu terena!

Agresija u svakoj fazi igre, jednostavnost, preciznost i brzina pasa kapitena Gundogana, dvostrukog strelca Bernarda Silve i drugova učinili su da Real Madrid naspram Mančester sitija deluje kao džak za udaranje, a ne ozbiljni rival koji ga je samo godinu dana ranije eliminisao u istoj fazi takmičenja.

- Bilo je tako bolno pre godinu dana kada su ljudi govorili da ovi momci nemaju karakter. Kroz godinu dana ponovo smo pokazali koliko su ovi igrači posebni. Želim da zahvalim čitavoj organizaciji, predsedniku, vlasniku, svima do poslednjeg čoveka u klubu. Svi rade sa istim ciljem i svrhom kao i mi - istakao je između ostalog strateg "građana" Pep Gvardiole posle utakmice u kojoj se svih 90 minuta na terenu pitao samo jedan tim.

Objašnjenje za ono što Mančester siti radi na terenu kada je u svom najboljem izdanju je teško pronaći, a delić "čarobnog napitka" koji konzumiraju njegovi puleni je pokušao da otkrije španski stručnjak.

- Energija je bila tu. Ovaj tim je tako skroman, a ja sam tako ponosan. Oni doživljavaju svako takmičenje toliko ozbiljno. Mrzim aroganciju na način kada veruješ da si nešto što zapravo nisi. Danas su dobili svoju nagradu. Život ti uvek daje drugu šansu.

Italijanskom stručnjaku na klupi Reala je teško pala surova dominacija rivala, ali je smireno i realno prokomentarisao oproštaj od odbrane trofeja.

- Nismo uradili stvari onako kako smo planirali, ali nećemo praviti dramu od toga. Nismo bili sposobni da dobacimo do finala. Ove sezone smo bili vrlo dobri i bićemo bolji u narednoj. Ne moramo da pričamo o stavu igrača, jednostavno smo izgubili od tima koji je bio bolji od nas. Sezona je bila dobra, morali smo da pokažemo naša lica u poslednje četiri utakmice. Plasman u polufinale je uspeh jer samo četiri tima stižu dotle, a mnogi timovi nisu uspeli to da urade. Oni zaslužuju plasman u finale, baš kao što smo i mi zaslužili pre godinu dana - podvukao je Ančeloti.

Kladionice jasne - Siti osvaja

RETKO kada se desilo da jedan tim bude toliki favorit u finalnom meču kao što je slučaj pred okršaj Mančester sitija i Intera 10. juna na stadionu "Ataturk" u Istanbulu. Trijumf "građana" se na kladionicama vrednuje od 1,4 do 1,5, dok bi iznenađenje oličeno u trijumfu Inzagijeve čete srećnim dobitnicima donelo od sedam do osam puta više novca od uloženog.

Pogledajte više