FUDBALSKI POTRES! Erling Holand prelazi u Real Madrid, jedna caka u ugovoru to "omogućava"?

Tanjug

16. 05. 2023. u 18:36

FUDBALER Mančester sitija Norvežanin Erling Holand mogao bi naredne godine da potpiše ugovor sa madridskim Realom, prenosi britanski "Atletik".

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj 22-godišnjak je prošle godine stigao među "građane" iz Borusije Dortmund uz obeštećenje od 60 miliona evra.

- Holand je prošle godine pričao saigračima u Borusiji da želi da igra za Real. Međutim, poslove u vezi prelaska Erlinga u Mančester siti vodili su glavni operativac kluba Omar Berada i sportski direktor Čiki Begiristajn. Oni su Holandu i njegovoj porodici skrenuli pažnju da će mladi napadač teško da dobije šansu u prvom timu Reala uz legendarnog Karima Benzemu i očekivano pojačanje Kilijana Mbape, koji je na kraju ostao u Pari Sen Žermenu. Zato je Holand, iako je ceo Dortmund znao da želi u Real, prihvatio ponudu Mančester sitija. On se uplašio da mu Francuzi u Realu ne uzmu minutažu, status i medijsku pažnju - navodi se u tekstu "Atletika".

Britanski list ističe da Norvežanin i dalje sam odlučuje o svojoj budućnosti u Mančester sitiju.

- Pouzdani izvori su nam objasnili da Holand može na kraju naredne sezone da napusti Siti za 200 miliona evra, a u leto 2025. obeštećenje se spušta na 175 miliona evra. Obe klauzule u ugovoru važe za klubove van Engleske.

Pomenuti medij podseća da je otac napadača Mančester sitija Alf Inge Holand impresioniran madridskim klubom.

- Real želi Holanda, a fudbaler planira da nastavi karijeru u Madridu. Obe strane održavaju korektne odnose, jer bi u budućnosti mogli da udruže snage - zaključuje se u tekstu "Atletika".

Podsetimo, Norvežanin je ove sezone postigao 52 gola na 48 utakmica u svim takmičenjima.

BONUS VIDEO: "OVO VRAĆA OSMEH NA LICE!" Igor Duljaj posle trećeg Partizanovog trijumfa u nizu

Pogledajte više