UEFA "PRESEKLA": Kako izbori u Turskoj utiču na to gde se igra finale Lige šampiona

Novosti online 14. 05. 2023. u 18:36

EVROPSKA fudbalska unija (Uefa) saopštila je da će se, kako je i planirano, finale Lige šampiona održati u Istanbulu i negirala navode medija da je Lisabon rezervna opcija, ukoliko u Turskoj dođe do previranja posle predsedničkih i parlamentarnih izbora koji su bili raspisani za ovaj vikend.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Izbori u Turskoj su u nedelju, a predsednik Redžep Tajip Erdogan pokušava da dobije treći mandat. Britanski Dejli Mejl preneo je da je Uefa imala neformalan razgovor sa Fudbalskim savezom Portugalije u slučaju da u Istanbulu počnu nemiri posle izbora i time dovedu u pitanje organizaciju finalne utakmice Lige šampiona zakazane za 10. jun.

- UEFA ne razgovara sa bilo kojim političkim institucijama, vladama ili nacionalnim fudbalskim savezima - navodi se u saopštenju UEFA, koja je, kako je navela, reagovala na "neke netačne i neutemeljene izveštaje".

Finale Lige šampiona trebalo je da se održi na Ataturk Olimpijskom stadionu u Istanbulu 2020. i 2021. godine, sve dok zdravstvena pravila tokom pandemije korona virusa to nisu učinila nepraktičnim. U oba slučaja "uskočio" je Fudbalski savez Portugala.

Najnovije vesti vezane za izbore u Turskoj možete pratiti na ovoj stranici portala "Novosti".

Pogledajte više