"GLADIJATORI" SRUŠILI GRANICU NA DRINI: Poljak Bartoš Rudik pobednik je prve etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka"

S. O.

19. 04. 2023. u 21:35

POLjAK Bartoš Rudik pobednik je prve etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka", koja je danas vožena od prestonice Srbije do Bijeljine. Član ekipe Voster bio je najbrži na deonici koja je tradicionalno na nekoliko minuta srušila granicu između Srbije i Srpske, budući da ju je karavan prošao bez zaustavljanja

FOTO: BS RS

- Ovo je moja prva zvanična pobeda i vrlo sam zadovoljan na kakav način smo kao tim odradili posao. Danas je vrlo teška etapa, ali sam optimista, imamo bolji tim nego prošle godine - rekao je Rudik, koji je obukao žutu majicu.

Drugo mesto zauzeo je Lorenco Komforti iz Bardijanija, a on je ujedno obukao i belu majicu za najboljeg mladog vozača. Treći je član italijanskog Korateka Atilio Viviani. Plava majica za najboljeg brdskog vozača pripala je Mariju Gamperu iz Vibateha, dok je crvena, za najuspešnijeg biciklistu na prolaznim ciljevima otišla na gruudi Kristijana Korena iz slovenačke Adrije.

Vreme je, na sreću, poslužilo gladijatore na dva točka, a veliki broj Bijeljinaca tradicionalno je dočekao bicikliste koji su došli iz 30 zemalja sveta.

- Velika nam je čast TO što smo i ove godine ugostili neke od najboljih biciklista. Ova trka za nas je vrlo značajna, ima posebnu simboliku i drago mi je što smo njen nezaobilazan dEo - rekao je savetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić.

Organizatori su zadovoljni prvom etapom, iako je bilo nekoliko nezgodnih padova.

- Na to, na žalost, ne možemo da utičemo. Ipak, sa aspekta bezbednosti sve je bilo na vrhunskom nivou, a ja sam uviek srećan kada granicu između Srbije i Srpske prođemo bez zaustavljanja. Veliko hvala Bijeljini koja se i ove godine pokazala da je sjajan domaćin - rekao je direktor BS RS Vladimir Kuvalja.

Sutra se vozi najteža etapa od Bijeljine preko Zvornika i Šekovića do Vlasenice.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

Pogledajte više