TADIĆ SE "ISPRSIO", A ONDA JE NASTAO HAOS: Hitno reagovao i predsednik FIFA, Đani Infantino!

Novosti online 06. 04. 2023. u 17:28

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino osudio je danas incidente navijača na meču polufinala Kupa Holandije između Fejenorda i Ajasa.

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica između Fejenorda i Ajaksa prekinuta je sinoć u 63. minutu na pola sata, pošto su navijači kluba iz Roterdama upaljačem pogodili u glavu fudbalera gostiju Dejvija Klasena.

Incident u ovom meču, u kome je kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić postigao gol za 0:1, dogodio se kada je upravo vođa "orlova" ušao u jednu konfliktnu situaciju.

Turski internacionalac, Orkun Kokču, nije mogao da dođe do lopte usled postavljanja srpskog asa, a dok se razvijala akcija "kopljanika", Turčin se uneo u lice Srbinu, ovaj mu nije ostao dužan, pa se stvorila velika gužva. Tokom nje, neko je iz publike čvrstim predmetom raskrario glavu Klasenu (VIDEO), posle čega je veliki derbi Holandije prekinut na 30-ak minuta.

Tim povodom reagovao je i predsednik FIFA:

"Ovakvim događajima apsolutno nema mesta u fudbalu, bilo na terenu ili van njega", napisao je Infantino na svom Instagram nalogu.
"Događaji poput onog sa Klasenom tokom polufinala Kupa Holandije nemaju mesta u našem sportu i u našem društvu. Tokom fudbalske utakmice svi igrači moraju da budu sigurni da mogu bezbedno da odigraju duel. Pozivam nadležne da osiguraju da se svi mečevi bezbedno odigraju", dodao je Infantino.


Klasen, koji je postigao drugi gol za svoj tim, pokušao je da nastavi utakmicu, ali je nekoliko minuta kasnije napustio teren.

Na kraju, iako je gostujući tim ostao u sudijskoj nadoknadi vremena bez Kenta Tejlora i to usled drugog žutog kartona (dobili su ih posle pomenutog incidenta i Tadić i Kokču), Ajaks je uspeo da sačuva stečenu prednost i prođe u završnu borbu za trofej Kupa Holandije u fudbalu. I to dva sata i 40 minuta nakon prvog sudijskog zvižduka u Roterdamu...

Prethodno je finalista postao i Ajaksov (još veći) rival PSV, koji je sa 1:2 savladao Spakenburg.

Prvenstvo Holandije u fudbalu - tabela

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

Pogledajte više