ENGLEZI RAZAPELI SRBINA: Mitrović dobija još veću kaznu?

Novosti online 05. 04. 2023. u 11:46

Srpski napadač Aleksandar Mitrović oštro je kažnjen zbog incidenta na utakmici FA kupa, kada je nasrnuo na sudiju, ali Fudbalski savez Engleske se ne miri sa osam utakmica suspenzije.

FOTO: AP/Tanjug

Mitrović je najpre dobio tri meča suspenzije, koji su zapravo predstavljali kaznu za crveni karton, a potom je Regulatorna komisija donela odluku da Mitrović ne može nastupiti na osam utakmica, kao i da će platiti 75.000 funti.

Međutim, Fudbalski savez Engleske nije zadovoljan tom odlukom, pa su najavili da će se žaliti. Pre toga će ispoštovati proceduru i sačekati obrazloženje komisije.

Srpski špic je kažnjen zbog odgurivanja i unošenja u lice sudiji Krisu Kavanou, prilikom polufinalne utakmice Kupa sa Mančester junajtedom.

Nakon meča, on se izvinio sudiji, što je učinio i trener Fulama, koji se takođe nalazi pod suspenzijom, ali od dve utakmice.

- Žalim zbog svojih postupaka koji su doveli isključenja. Dozvolio sam svojoj frustraciji da me nadvlada, a način na koji sam reagovao je pogrešan. Pokušavao sam da skrenem pažnju sudiji, ali jasno je da nije trebalo da stavim ruke na njega i razumem zašto mi je pokazao crveni karton, prvi u dresu Fulama - rekao je Mitrović.

Inače, osam utakmica koje je Mitrović dobio predstavljaju jednu od dužih suspenzija u istoriji Premijer lige.

Pogledajte više