RASTANAK NAKON ČETIRI GODINE: Lester otpustio Brendana Rodžersa

Novosti online 02. 04. 2023. u 16:03

Lester siti je danas zvanično objavio da Brendan Rodžers više nije trener ''lisica''.

FOTO: EPA

Brendan Rodžers je dobio otkaz nakon četiri sezone provedene u Lesteru. Veoma slabu sezonu iza sebe imaju ''lisice'', zauzimaju pretposlednje mesto u Premijer ligi, a na poslednjih šest utakmica upisali su pet poraza i samo jedan nerešen ishod, što je bilo dovoljno upravi da okonča misiju Brendana Rodžersa u Lesteru.

- Lester siti i Brendan Rodžers sporazumno su raskinuli saradnju. Brendan nakon četiri godine na mestu menadžera prvog tima napušta klub.

Brendan odlazi kao jedan od najuspešenijih trenera u istoriji kluba. Vodio nas je do trijumfa u FA kupu 2021, iste godine do Komjuniti šild trofeja, dva puta od tri završavao je sezonu visoko plasiran i vodio je klub u evropskim takmičenjima uključujići i jedno evropsko polufinale 2022. godine.

Pomoćnik Kris Dejvis i kondicioni trener Glen Driskol takođe napuštaju klub.

Vođenje tima preuzeće treneri Adam Sedler i Majk Stovel - navedeno je u saopštenju Lestera.

Ime Rodžersa ostaće zapisano u istoriji Lestera.

- Uspesi našeg tima pod Brendanovim vođstvom govore sami za sebe. Imali smo neke od najboljih fudbalskih momenata sa njim i zauvek ćemo biti zahvalni na svemu čemu nas je naučio i što je za nas uradio, za sve staze uspeha kojima nas je vodio.

Van trena, Brendan je prihvatio kulturu kluba i pomogao nam je da stvorimo sjajno okruženje u kome se svi razvijaju, bio je pravi vođa tokom neverovatnih izazova sa kojima nas je suočila pandemija koronavirusa. Njegovo mesto u istoriji Lestera zagarantovano je. - rekli su iz kluba.

BONUS VIDEO: "POČELI SMO, NEĆEMO SE ZAUSTAVITI": Batak oduševljen pobedom nad Partizanom

Pogledajte više