LUDILO RATA U UKRAJINI UZ HRVATSKI ZAČIN: Ukrajinci pisali "Za dom spremni" po granatama kojima su gađali Ruse, a evo i zašto (FOTO)

Novosti online 30. 03. 2023. u 19:48

HRVATSKA je opet u centru pažnje evropske javnosti i to zbog nekih od najnovijih vesti vezanih za rat u Ukrajini ili, kako to Rusija zove, vezanih za "specijalnu vojnu operaciju".

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vesti iz Ukrajine, iz tog strašnog vojnog sukoba, možete i danas da pratite u posebnom blogu uživo, iz minuta u minut na portalu "Novosti", ali priča koja je pred vama nije baš klasična ratna priča.

Štaviše, dobar deo nje ima sport kao podlogu.

I, taj deo priče počinje u - glavnom gradu Hrvatske.

Evo o čemu se radi.

Zagrebački Dinamo već 37 godina bodri navijačka grupa "Loši plavi momci" (engl. "Bad blue boys"), a upravo su svoj rođendan BBB proslavili nedavno na nezapamćen način.

Oni su, naime, ulicama glavnog grada Hrvatske prodefilovali uz podignutu desnu ruku, baš kao što su to radili nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj, ali i hrvatske Ustaše, kao produžena ruka nacista u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je na najjezivije načine ubijen ogroman broj Srba, Jevereja, Roma.

Ovakva "šetnja" izazvala je ogromnu pažnju javnosti, ali i nije bila jedina stvar vezana za godišnjicu BBB-a.

Drugu stranu iste medalje priredili su pripadnici ukrajinske vojske koji su na front stigli i kao ekstremni navijači Dinama iz Kijeva.

Pristalice dva Dinama su u bratskim odnosima i, iz želje da pošalju poseban pozdrav svojoj "hrvatskoj braći", artiljerci ukrajinske vojske kojima je kijevski Dinamo u srcu su na granatama pisali i sledeće stvari:

"Srećan rođendan, BBB-37", zatim "Za dom spremni, Dinamo Zagreb" i "Pozdrav za BBB sa fronta".

Evo i kako su, sa sve ustaškim pozdravom "Za dom spremni", izgledale te granate kojima su gađani Rusi:

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 
Pogledajte više