KUMAN OPTUŽIO PREDSEDNIKA BARSELONE DA LAŽE: ''Laporta me slagao da će Barselona da potpiše novi ugovor sa Mesijem''

Novosti online 30. 03. 2023. u 15:28

Nekadašnji trener Barselone Ronald Kuman priznao je danas da je argentinski fudbaler Lionel Mesi na neslavan način napustio katalonski klub 2021. godine, prenose španski mediji.

FOTO: AP/Tanjug

Mesi je 2021. napustio Barselonu zbog teške finansijske situacije u kojoj se našao katalonski klub. Kuman je vodio Barselonu od avgusta 2020. do novembra 2021. godine, a holandski stručnjak je posle serije loših rezultata dobio otkaz.
- Predsednik Barselone Đoan Laporta me slagao. Rekao mi je da će sutra da bude potpisan novi ugovor sa Mesijem, a Argentinac je narednog dana otišao iz kluba. Taj momak nije zaslužio da ode na takav način. Dosta toga je bilo protiv mene. Problem je kada predsednik sumnja u vas. Međutim, kada bih imao šansu da se vratim, učinio bih to. Volim Barselonu - rekao je Kuman za Relevo.
Holanđanin je istakao da je uradio dosta dobrih stvari za Barselonu.
- Moram da budem iskren i da kažem da smo igrali bez publike godinu dana. Nisam očekivao da će Mesi i Antoan Grizman da odu. Prošao sam kroz mnogo toga, nikad nisam verovao da se određene stvari mogu desiti, ali sve je to život i moramo to da prihvatimo. Morao sam da odgovaram na brojna pitanja, a to nije bio moj posao. Verujem da sam zaslužio više podrške od kluba. Otkazi trenerima su deo fudbala, a ja sam sa tehničke strane doneo dosta klubu - istakao je Kuman.
Holandski trener je vodio Barselonu na 67 utakmica, a sa katalonskim klubom ostvario je 39 pobeda, 12 remija i 16 poraza.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

Pogledajte više