KO JE POTENCIJALNI TRENER ZVEZDE? Ujaka mu ubili Palestinci, zbog jedne stvari ostao bez dresa reprezentacije

Novosti online 29. 03. 2023. u 12:16

Izraelci su bacili "bombu" da je Barak Bahar (43), aktuelni strateg Makabija iz Haife, od leta prihvatio da postane novi trener Crvene zvezde.

Foto: EPA

Mogući naslednik Miloša Milojevića prošlog leta vratio je "zelene" u Ligu šampiona posle 12 godina, a u plej-ofu je eliminisao crveno-bele.

Ipak, mnogi ne znaju dosta puno o možda i novom stručnjaku koji će voditi klub sa Marakane u elitnom takmičenju, a njegov život je buran.

Bakar je igrao u Hakoi, Hapoel Petah Tikvi i Ironiju Kirjat Šmoni, a 2008. godine pozvan je u nacionalni tim.

Ipak, ostao je bez dresa reprezentacije Izraela kada se saznalo da nije služio vojsku (obaveza svih građana), a branio se da nije želeo u borbene jedinice i odlazak u rat.

Pre 12 godina se penzinisao i odmah postao asistent u Ironiju, a 12 meseci kasnije i glavni trener i posle tri sezone se preselio u Hapoel Ber Ševu.

Tamo je doneo klubu prvu titulu posle 40 godina, a potom još dve, a u grupnoj fazi Lige Evrope oba puta je pobedio Inter.

U leto 2020. godine preuzeo je Makabi iz Haife, nije odustao od formacije 4-3-3, a osvojio je dve uzastopne titule, Kup i Superkup.

U pakleno teškoj grupi Lige šampiona sa Juventusom, Pari Sen Žermenom i Benfikom ostvario je jednu pobedu i to kod kuće protiv italijanskog velikana.

Porede ga sa nedavno otpuštenim trenerom Bajerna Julijanom Nagelsmanom zbog napadačke taktike i mlade afirmacije.

Bahar ima poljsko poreklo sa majčine strane, a ujak mu je bio ministar turizma Rehavam Zevvi "Gandi" koji je ubijen 2001. godine od strane Palestinaca.

Pogledajte više