ENGLESKA UTIŠALA NAPULJ! Hari Kejn nokautirao Italijane i postao najbolji strelac u istoriji gordi-albiona

Novosti online 23. 03. 2023. u 22:45

KVALIFIKACIJE za EURO 2024. godine se počele, a već prvog dana viđen je jedan fudbalski klasik, okršaj dve fudbalske velesile, Italije i Engleske. Nakon uzbudljivih 90 minuta gordi-albion napustio je Napulj daleko zadovoljniji, jer su zabranici Gareta Sautgejta upisali tri boda na otvaranju grupe rezultatom 2:1.

FOTO: AP/Tanjug

Prvi gol bio je delo Deklana Rajsa, kapiten Vest hem junajteda, koji se sjajno snašao u gužvi u kaznenom prostoru nakon kornera Bukaja Sake.

Nakon tog 12. minuta, azuri nisu pokazali mnogo do kraja poluvremena. A, apsolutno zasluženo momci iz kolevke fudbala duplirali su prednost. Hari Kejn je ušao u istoriju i prestigao legendarnog Vejna Runija na večnoj lisit najboljih strelaca Engleske.

Srpski sudija, Srđan Jovanović pokazao je na belu tačku, a napadač Totenhema je poslao golmana u jednu stranu, a loptu u drugu za 2:0 i za zvanje najboljeg strelca u istoriji gordi-albiona.

Nakon toga, probudila se Italija, smanjila na 2:1 golom debitanta koji ima argentinske korene. Retegi je na prelepu asistenciju Pelegrinija vratio nadu Italiji, ali je četa Gareta Sautgejta pokazala defanzivni masterklas i uspela da sa tri boda krene sa čizme putem Ostrva.

Pogledajte više