SRBINU SE NE PIŠE DOBRO: FA želi "beskonačnu kaznu" za Mitrovića

Novosti online 21. 03. 2023. u 09:03

Aleksandar Mitrović je dobio crveni karton u meču FA Kupa zbog toga što je oštro protestovao kod sudije, a čak je imao i fizički kontakt sa njim. Zbog toga sledi oštra kazna Fudbalske asocijacije iz koje je poručeno da bi uobičajna kazna od tri meča suspenzije za Mitrovića bila "nedovoljna".

FOTO: AP/Tanjug

Iz FA kažu da će Mitrović biti kažnjen zbog nasilnog i nepristojnog ponašanja. Uz napadača Fulama kažnjen je i menadžer Marko Silva koji je vređao sudiju, a takođe je i Fulam pomenut u saopštenju Fudbalske asocijacije zbog toga što se članovi tima nisu ponašali pristojno.

- Fudbalska asocijacija tvrdi da standardna kazna koja bi se inače odnosila na Mitrovića za isključenje za nasilno ponašanje prema sudiji nije dovoljna. Mitrovićevo ponašanje i jezik su bili neprimereni, uvredljivi i preteći i zbog toga je isključen - piše između ostalog u saopštenju.

Fulam je izgubio od Mančester junajteda u četvrtfinalu FA Kupa na „Old trafordu“ 3:1. Prvi gol na meču je dao Mitrović, da bi kasnije od 72. minuta kada je Aleksandar bio isključen sve bilo promenjeno. „Crveni đavoli“ su dali tri gola i tako prošli dalje.

Pogledajte više