BARSELONA NASTAVILA DA DELI LEKCIJE NAJVEĆEM RIVALU: Real morao da čestita treći put za dva meseca

Novosti online 20. 03. 2023. u 21:30

NE tako davno o Barseloni se pričalo kao "domu izgubljenih duša", klubu čiji je zenit prošao i čeka ga isključivo negativan trend, ali se katalonski gigant izvukao brže nego što su i najveći optimisti mogli da zamisle i ponovo se pita za sve u Španiji.

FOTO: AP/Tanjug

Istina, finansijska situacija na "Nou Kampu" je i dalje sve samo ne idilična ili idealna, ali Ćavijev tim je za kratko vreme uspeo da povrati autoritet što se možda i najbolje videlo u "El Klasiku" u nedelju uveče.

U prethodna dva meseca Barselona se u tri navrata susrela sa Ančelotijevom četom i svaki put im podelila bolne lekcije, najpre u Superkupu Španije, zatim u prvom meču polufinala "Kupa Kralja", da bi najslađi trijumf stigao u nedelju uveče kojim je praktično overen povratak šampionskih počasti u Barselonu s obzirom da 12 kola pre kraja prednost Ćavijevog tima iznosi upravo toliko - 12 bodova.

- Rezultat je posle svega najpošteniji. Vidim da se iz tabora Reala žale na poništen gol, ali je VAR sve potvrdio. Zato i volim tu tehonologiju, bez nje je sve teže, a sa njom rezultat pošteniji - istakao je strateg Barselone posle utakmice.

Barselona je od starta sezone već osvojila jedan pehar, slavivši u Superkupu Španije, na šampionski trofej su već stavili obe ruke, a odlične šanse imaju i u Kupu gde u revanšu protiv Reala na "Nou Kampu" brane minimalac ostvaren na stadionu Madriđana.

Pogledajte više