LŠ I NAREDNE SEZONE: Klop želi elitu i dogodine

S. R.

16. 03. 2023. u 22:10

NIJE Liverpul uspeo da postane tek četvrti tim koji je nadoknadio tri gola deficita u Ligi šampiona. Na stadionu "Santijago Bernabeu", Real Madrid je pokazao da je, ipak, u ovom trenutku bolji tim od "redsa". Ne tako davno, koliko u ovo vreme pre samo godinu dana, jurišali su puleni Jirgena Klopa na trofeje na sva četiri fronta. Sada im ostaje samo domaće prvenstvo, u kojem se ne nalaze u bajnoj poziciji, ukoliko žele da i naredne sezone budu deo najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

FOTO: AP/Tanjug

- Imam specijalu vezu sa ovim takmičenjem, kada počinje uvek idemo sa ciljem da na kraju podignemo pehar. Igrali smo finale u proteklih nekoliko godina, ali nismo imali sreću da osvojimo krunu. Zato želimo da svake godine budemo deo LŠ, to je naš primarni cilj do kraja sezone. Kada se vratimo sa pauze, zbog igranja reprezentacija, imamo tri teške utakmice. Mečevi protiv Čelsija, Arsenala i Mančester sitija, odrediće našu sezonu - naglašava trener Jigren Klop.

Čudo u Španiji nisu uspeli da naprave, iako je pristalice Liverpula grejala nada da bi u ime nekih starih slavnijih vremena opet "kralja" bace na kolena.

- Za prolaz dalje trebala nam je specijalna utakmica. Na momente smo pokazali dobru igru, ali je Real u toku celog meča imao kontrolu. Na kraju, bolja su ekipa i zbog toga su zasluženo prošli u narednu fazu - rekao je Klop.

Velike amplitude koje na terenu prikazuju puleni nemačkog stratega, glavni su uzrok što se tim muči da dostigne svoj pun potencijal.

- Naš posao je da izvučemo maksimum do kraja, jer imamo puno uspona i padova. Kao, na primer, kada smo igrali neverovatno protiv Mančester junajteda, a onda prikazali sasvim drugo lice protiv Bormuta, a to ne sme da nam se dešava. To stavlja dodatni pritisak na ekipu - podvlači Klop.

Pogledajte više