"VIDIĆ DOBIO DIPLOMU NA IME": Bivši selektor o predstojećim izborima u FSS

Novosti online 08. 03. 2023. u 10:36

Dugogodišnja alfa i omega srpskog fudbala Milovan Đorić otvoreno je pružio podršku Draganu Džajiću, iako je Nemanja Vidić, drugi kandidat, iz njegovih krajeva.

Foto arhiva VN

Naime, u Užicu su i bata Đora i Vidić napravili prve fudbalske korake, pa ih je put dalje vodio u Crvenu zvezdu... Međutim, bivši selektor SR Jugoslavije ističe da on kao čovek u godinama, prirodno je da bude uz Džajića jer smatra da je on bolje rešenje za predsedničku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

Vidić ga nije impresionirao. Štaviše, Đorić ima i šta da mu zameri. Recimo, trenersku diplomu dobijenu u Engleskoj.

- Slušam ga juče kako kaže da je završio trenersku školu u Engleskoj zato što se kod nas lako dobijaju diplome. Ja sam u to vreme već bio u penziji, ali su mi pričali neki ljudi da je došao u našu školu, bio četiri dana, a onda napustio. Završio je tamo školu zato što se kod njih diplome dobijaju na ime, a ne na znanje. Tvrdim da je naša trenerska škola bolja od engleske, a o tome svedoiči i činjenica da od 20 premijerligaških klubova njih 16 ima trenere iz inostranstva - ističe Đorić u intervjuu za Danas.

Foto: M.Vukadinović

 

Đorić je uveren da je Džajić bolje rešenje.

- Džaji mozak radi 300 na sat. Nedavno je operisao kuk i u odličnoj je formi... Džajić je mnogo bolji kandidat. On je čovek sa ogromnim iskustvom i znanjem koje je potrebno da se unapredi rad saveza i srpskog fudbala. Čudi me da se ne piše dovoljno o Nedimoviću, koji jeste bio ministar, ali je divan čovek, pravi sportsmen i neko ko je odavno u fudbalu - završava Đorić.

Pogledajte više