PELE JE BIO SREĆAN ZBOG MESIJA: Ćerka otkrila kako je kralj fudbala pred smrt pratio Mundijal u Kataru

Z. Ćorović 04. 03. 2023. u 14:00

BRAZILCI su silno želeli da osvoje Mundijal u Kataru i „Boginju“ podare svom velikanu i obraduju ga dok je teško bolestan ležao u bolnici. Nisu uspeli, izgubili su od Hrvatske u četvrtfinalu na penale, ali im njihov Pele ništa nije zamerio. Po rečima njegove ćerke Keli Nasimento, kralj fudbala je posle toga navijao da trofej osvoji Mesi sa Argentinom.

Instagram & Kel Nascimento

- Tata je bio dosta loše kada se desio  poraz od Hrvatske. Svi su hteli da Brazil za mog oca osvoji Svetsko prvenstvo, ali je on znao da će biti jako teško, jer je razumeo fudbal bolje nego mnogi. Znao je da najveći favoriti ne osvajaju uvek titulu  i uvek je pričao da zato voli tu prekrasnu igru -  rekla je Keli Nasimento.

- Kada  je Brazil eliminisan, svi su uleteli u bolničku sobu i pitali ga ko će biti šampion. Priželjkivali su  da to neće biti Argentina, a on im je rekao da se nada da hoće, jer Svetsko prvenstvo mora ostati u Južnoj Americi i da Mesi to zaslužuje. Više nije mogao da gleda televiziju kad se igralo finale, ali je shvatio da je Argentina pobedila i da je Mesi podigao pehar. Bio je srećan.

Pele je preminuo 29. decembra prošle godine u 82. godini, 11 dana posle finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Pogledajte više