POBEDIO ĆAVIJEV KATANAČO: Defanzivna Barselona iznenadila Real u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja

Z. Ćorović 03. 03. 2023. u 15:26

BARSIN „katanačo“ iznenadio je fudbalski svet, ali je doneo rezultat. Katalonci su minimalcem savladali Real na njegovom stadionu, u prvom meču polufinala Kupa kralja. Ispaltila im se totalna defanziva, totalno atipična njihovoj klupskoj filozofiji.

FOTO: Tanjug/AP

- Odličan rezultat. Srećan sam zbog truda koji smo uložili i kako smo odbranom suzili Real na njegovom terenu. Bila je ovo teška utakmica i zato nam je pobeda tako velika. Nismo znali kako da zadržimo loptu ali smo se dobro branili bez nje. Ne smemo rivalu prepustiti da dominira. Rezultatom sam zadovoljan ali igrom i ne baš - rekao je trener Barselone Ćavi posle meča.

Bez trojice asova, Levandovskog, Dembelea i Pedrija, Barsa se branila i nije dozvolila Realu da uputi ni jedan udarac u okvir gola. Meč je završila sa posedom lopte od 35 odsto, što joj se nije desilo u poslednjih 15 godina. Treneru Madriđana Karlu Ančelotiju su se dopali ovi podaci.

- Zadovoljan sam jer smo kontrolisali utakmicu protiv rivala u veoma niskom bloku. Iznenađenje je videti ovakvu Barselonu koja se brani. Nezasluženo je pobedila. Ranjeni smo ali sam siguran da ćemo sa ovakvom igrom proći dalje – uveren je Ančeloti.

Revanš meč je na programu tek 5. aprila, pre toga se, 17. marta igra prvenstveni „klasiko“, takođe u Barseloni.

Pogledajte više