TREĆI DEBITANT NA DERBIJU: Igor Duljaj odmah upada u vatru

Novosti online 28. 02. 2023. u 17:32

PRVO - pa večiti derbi. Ovo je sudbina novog šefa struke u Partizanu. Igor Duljaj će debitovati na klupi crno-belih u petak od 19 časova na 169. večitom derbiju koji se igra na stadionu "Rajko Mitić". Pre njega su dvojica trenera Partizana bili u istoj koži i prošli -neslavno. Prvo je to bio Jirgen Reber 7. oktobra 2005, pa Slaviša Jokanović 1. marta 2008. godine.

FOTO: M. Vukadinović

Reber je 7. oktobra 2005. godine na mestu šefa stručnog štaba Partizana nasledio Vladimira Vermezovića, koji je četiri dana ranije podneo ostavku posle serije loših rezultata i poraza u Humskoj od izraelskog Makabija Petah Tikve (2:5) i eliminacije iz kvalifikacija za Kup UEFA. Imao je Nemac nedelju dana da sprovede  zamisli i izvede ekipu na megdan crveno-belima, međutim na premijeri je ostao praznih šaka. Aleksandar Luković i Marko Perović slomili su u završnici utakmice otpor gostiju i režirali veliko slavlje domaćina u Ljutice Bogdana (2:0).

U vatru večitog derbija već na prvom koraku bačen je i Slaviša Jokanović, međutim tadašnji strateg Partizana je za razliku od Rebera i Duljaja stigao u "kontrolisanim" uslovima i uz dovoljno vremena da pripremi i selektira tim.

Pošto je na kraju jesenje sezone Đukić napustio Humsku i preuzeo ulogu selektora Srbije, rukovodstvo kluba poverenje je ukazalo tada početniku u trenerskom poslu koji je opravdao poverenje, ali tek posle veoma lošeg starta. Iako su dve duple krune ukrasile Jokanovićev trenerski staž u Partizanu, na premijeri je doživeo jedan od najbolnijih poraza u večitim derbijima u aktuelnom milenijumu.

Iako je Đorđe Lazić već u 3. minutu doneo prednost gostima, Crvena zvezda je potom režirala preokret i došla do pobede 4:1 pogocima Dejana Milovanovića, Segunda Kastilja (dvostruki strelac) i Nenada Milijaša.

Pogledajte više