PREKO NIŠA U EVROPU: Vojvodina danas predstavila novog-starog trenera - Radoslava Bataka

S. BAJIĆ 27. 02. 2023. u 13:19

- CILj je da izborimo izlazak na evropsku scenu, a na poziciju koja vodi tim putem možemo da se vratimo već u utakmici sa Radničkim - to je danas, na promociji novog stručnog štaba fudbalera Vojvodine u fudbalskom centru "Vujadin Boškov, posle smene Milana Rastavca, naglasio Radoslav Batak, strateg koji se posle šest godina vratio na klupu kluba u kom je ponikao i čiji je kapiten bio.

S.B.

On je takođe istakao da je od klupske uprave, predvođene Dragoljubom Zbiljićem, dobio poziv koji se ne odbija, za zajedničku ambiciju da Vojvodina sa bogatom istorijom i tradicijom zaslužuje da igra Evropu svake sezone.

- Disciplina u igri mora da se promeni, kao i još neki detalji o kojima razgovaramo u svlačionici. Od igrača sam dobio pozitivnu reakciju, svesni su svog kvaliteta i činjenice da su u velikom klubu u kom imaju fantastične uslove, ali moraju to i da vrate na terenu. Znači, potrebno je davanje i odricanje, a ne samo uzimanje - kaže Batak.

Mesto trenera ekipe sa „Karađorđa“ preuzeo je u „nezgodnom“ trenutku i to baš pred utakmicu sa Nišlijama, s kojima je kao trener prošle godine izborio plasman za Ligu konferencije.

- Radnički nije dao gol tri utakmice, ali vodi ga Nenad Lalatović, trener koji je sa Vojvodinom osvojio kup Srbije, tako da imamo obiljan respekt za taj duel. Znamo šta hoćemo, a to je da se iz Niša vratimo na poziciju sa koje se vidi Evropa- zaključio je Batak.

U stručnom štabu Radoslava Bataka, pored sportskog direktora Marka Jovanovića su Milan Stepanov, dugogodišnji saigrač, Dušan Bajić, stručnjak omladinskog pogona i Nikola Kovačević, a kondicioni trener je Aleksandar Jovančević, naš legendarni rvač, olimpijac, osvajač evropske bronze u Finskoj 1997. godine i nekadašnji najbolji rvač Jugoslavije.

TRILING ZA TREĆE MESTO

MARKO Jovanović, sportski direktor, objasnio je da se klub posle dva remija odlučio na promenu i šok-terapiju. 

– Novi šef Radoslav Batak je i moj bivši saigrač, sarađivali smo i u Nišu kao sportski direktor i glavni trener, a tu je i naš bivši saigrač Milan Stepanov, što mi je izuzetno drago, jer se nas trojica veoma dobro poznajemo. Ne odustajemo od  cilja, trećeg mesta i do kraja sezone imamo šanse da se izborimo - rekao je Jovanović.

IZAZOV

MILAN Stepanov, sa svoje strane, ističe da su nekada u crveno-belim dresovima zajedno "ginuli" za klub, a sada će to da rade sa klupe.

- Mnogo toga smo prošli zajedno, a ovo je za mene izazov i nova uloga i daću sve od sebe da  opravdam povernje. Trenutak, za koji smatram da Vojvodina ne zaslužuje, jeste nezgodan, ali ne bismo bili ovde da se plašimo izazova i da nismo spremni da se borimo  – kaže Stepanov.

Sa svoje strane, Dušan Bajić, pod čijim nadzorom su iznedreni mnogobrojni biseri čuvenog omladinskog pogona Novosađana, smatra da su svi u klubu svesni situacije koja može da se okrene u njihovu korist.

- Igrači su još više svesni odgovornosti a cilj je da upravo oni dobiju satisfakciju- kaže Bajić.

Pogledajte više