GVARDIOLA POSLAO JASNU PORUKU SVOJIM FUDBALERIMA: ''IGRAČI ĆE BITI U PROBLEMU AKO PRESTANU TAKO DA SE PONAŠAJU...''

Novosti online 26. 02. 2023. u 13:18

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da njegovi igrači moraju da na svakom meču pokažu maksimalnu angažovanost, pošto imaju velike plate, prenose britanski mediji.

FOTO: EPA

Mančester siti je sinoć u gostima pobedio Bornmut 4:1 u meču 25. kola Premijer lige. Britanski mediji navode da fudbaleri aktuelnog šampiona Premijer lige nisu spustili tempo, iako su posle prvog poluvremena imali visoko vođstvo od 3:0.

- Igrači će biti u problemu ako prestanu da se tako ponašaju. Kad navijači putuju po pet-šest sati da bi gledali utamicu, kupuju ulaznice...Sa našim platama mora da se trči i kad vodimo 3:0, 4:0, 5:0 - izjavio je Gvardiola.

Mančester siti je drugi na tabeli Premijer lige sa dva boda manje i utakmicom više u odnosu na Arsenal.

- Zvučim kao demagog, ali tako je. Možete da igrate dobro ili loše. Ali uloženi trud na terenu u utakmici ovog kluba ne sme da bude upitan, makar dok ja odlučujem - rekao je menadžer Mančester sitija. G

vardiola je naglasio da rezultat nije uvek u prvom planu.

- Pogledajte koliko su igrači srećni posle pobeda. Taj osećaj se prenosi na ljude, porodice koje nas gledaju. Od tog osećaja nema boljeg, a naši navijači su neverovatni i na gostovanjima - zaključio je Gvardiola.

Mančester siti će u narednom kolu na svom terenu dočekati Njukasl.

BONUS VIDEO: Trening košarkaša Srbije za odlučujuće borbe za Mundobasket

Pogledajte više