PARTIZAN NASTAVIO POTERU ZA VEČITIM RIVALOM! Spartak pružio dobar otpor favoritu, Rikardo nemilosrdan

Novosti online 19. 02. 2023. u 18:57

FUDBALERI Partizana rezultatom 2:1 savladali su Spartaku u Subotici u okviru 22. kola Mocart bet Super lige Srbije. Veoma važan meč za crno-bele koji dolazi posle uspeha u Ligi konferencija, ali i pobede Crvene zvezde nad Čukaričkim. Večiti rival je pre duela na severu Srbije imao +14, a Petrićevi izabranici ponovo su razliku smanjili na 11 poena i tako nastavili poteru za šampionom Superlige Srbije.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prvo poluvreme meča u Subotici neodoljivo je podsetilo na ono odigrano sredinom nedelje kada je Partizan gostovao u Kišinjevu ekipi Šerifa.

Rovoska borva na sredini terena, spor ritam utakmice, Partizan se mučio. Crno-beli punih pola časa igre nisu uspeli da upute udarac ka golu rivala, a onda velika šansa pa gol.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Umalo da crno-beli iz prvog šuta dođu do vođstva. Filipović je sjajno pratio akciju, odlično se kretao od lopte sa pozicije desnog beka, i onda šut iz prve po zemlji, ali je Dubljanić u stilu rukometnih golmana, refleksno reagovao nogom i skinuo čist gol Filipoviću. 

Sličan scenario prethodio je i u meču Lige konferencija koji su crno-beli igrali u Moldaviji, a baš kao i tada, opet je parni valjak ubrzo nakon toga golom Rikarda iz kontre zatresao mrežu protivnika.

Igrao se 41. minut igre, kada je Kvinsi Menig poslao jedan teledirigovani pas, a najbolji strelac beogradskog velikana još jednom je pokazao kakav je surovi egzekutor.

To je bio i konačan rezultat drugog poluvremena, a samo što je počeo drugo, hladan tuš za Petrićevu četu.

Šimura je odigrao povratnu lotu za Stanića, ovaj šutirao iz prve, a lopta na putu do gola pogađa i Hamidua Traorea i Svetozara Markovića, pa Spartak uz mnogo sreće dolazi do izjednačenja.

Ipak, pokazali su Petrićevi momci kakav karakter imaju i uspeli da samo 13 minuta kasnije uzvrate udarac domaćinu.

Rikardo je  ponovo bio strelac. Jović je uputio udarac, Dubljanić interveniše, ali se lopta odbila do golgetera sa Zelenortskih ostrva koji ovakve situacije po običaju pretvara u golove.

Partizan je stigao do vođstva i potpuno umirio tempo utakmice u nastavku, ne stvorivši praktično niti jednu šansu iz kategorije velikih, ali isto nije dozvolio ni rivalu.

SPARTAK - PARTIZAN 1:2

STADION: "Gradski stadion u Subotici"

SUDIJE: Aleksandar Živković

SASTAVI:

Spartak: Dubljanić – Tanasin, Ostojić, Marinković, Vitorović – Ado, Stanić – Šimura, Srećković, Bijelović – Hrstić

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Traore, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo

STRELCI: Rikardo 41' 67', Stanić 54, 

 

DRUGO POLUVREME

85. minut - Patrik Andrade je ušao u drugom poluvremenu, ali ne može da nastavi meč. Mladi Mihajlo Ilić će ga odmeniti u samoj završnici.

77. minut - Očajan pokušaj Todorovskog, lopta odlazi visoko preko gola

75. minut - Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora za Spartak. 

RIKARDO NEUMOLjIV: Napadač Partizana se vratio u golgetersku formu (VIDEO)

61. minut - Stativa! Natho je sjajno centirao iz slobodnog udarca, Slobodan Urošević je predvideo let lopte, odlično trznuo glavom, ali kapiten Partizana nije imao sreće, ostaje 1:1.

SNIMAK GOLA:

SPARTAK ŠOKIRAO PARTIZAN: Stanić doneo izjednačenje Subotičanima (VIDEO)

54. minut - Gol! Šimura je odigrao povratnu lotu za Stanića, ovaj šutira iz prve, a lopta na putu do gola pogađa i Hamidua Traorea i Svetozara Markovića, a Spartak dolazi do izjednačenja.

48. minut - Atraktivan potez Belića popularnim "škorpion" udarcem, ali nije zahvatio loptu kako je želeo, pa ona odlazi pored gola koji čuva Dubljanić.

46. minut - Drugo poluvreme je počeo! Fudbaleri Spartaka su izveli loptu sa centra.

PRVO POLUVREME

45 + 2 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Novi žuti karton! Kristijan Belić je požuteo u redovima crno-belih. 

41. minut - Gol, gol, gol! Strašna kontra i surov finiš Rikarda na prelepo dodavanje Meniga.

36. minut - Opomenut sada i fudbaler Spartaka, žuti karton za Šimuru.

34. minut - Kakva odbrana Popovića sada! Šimura je umalo postigao gol glavom sa nekih 12, 13 metara, ali golman Partizana ponavlja repertoar iz Kišinjeva, kada je skidao sve šuteve igračima moldavskog Šerifa.

33. minut - Filipović je prvi igrač koji dobija žuti karton, igrač Partizana ide u beležnicu Živkovića.

30. minut - Velika šansa za Partizan! Umalo da crno-beli iz prvog šuta dođu do vođstva. Filipović je sjajno pratio akciju, odlična kretnja od lopte sa pozicije desnog beka, i onda šut iz prve po zemlji, ali Dubljanić u stilu rukometnih golmana, refleksno reaguje nogom i skida gol Filipoviću. 

25. minut - "Uspavanka" na stadionu u Subotici se nastavlja, i dalje publika nije svedočila šutu ka golu.

20. minut - Izuzetno spor ritam, tvrda utakmica, punih 20 minuta niti jedna ekipa nije uputila ni šut ka golu rivala.

13. minut - Kratak prekid utakmice, mladi srpski reprezentativac iz redova Spartaka, Hrstić, je ostao na travi, ali se ubrzo pridigao i meč je nastavljen.

5. minut - Početna inicijativa parnog valjka, nekolo opasnih centaršuteva ka Rikardu sa bokova, ali koncentrisana odbrana Spartaka u uvodnim minutima.

1. minut - Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli igrači Partizana!

 

UOČI MEČA

Fudbaleri Mladosti GAT su napravili senzaciju u Humskoj i savladali ekipu Partizana sa 4:0, u okviru 21. kola nacionalnog šampionata. Nizao se šok za šokom na stadionu "crno-belih" koji tokom čitavih 90 minuta nisu uspeli da zaigraju opasnije protiv jednog od najlošijih timova u ligi. Već posle 11 minuta gosti su vodili sa velikih 2:0. Prvi gol je majstorija Gala, ali za naredni je direktno kriva odbrana Partizana.

Dal Belo Fagundes je uvećao vođstvo svog tima, a do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata. Nije bilo ništa bolje ni posle odmora, domaćin je nastavio sa potpuno bezidejnom igrom u napadu. Mladost je iskoristila praktično svaku grešku "crno-belih" i već na startu drugog poluvremena povela sa 3:0. Fejsa je skrivio penal u 52. minutu, a kapiten Novosađana Novica Maksimović je bio neumoljiv.

Ponovo su fudbaleri novajlije u ligi iskoristili grešku odbrane, uspeli da organizuju dobar napad, a velikih i konačnih 4:0, donosi Nemanja Milić. Izabranici Gordana Petrića su trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa 46 bodova, čak 14 manje od lidera i večitog rivala Crvene zvezde.

Fudbaleri Spartaka ulaze u duel nakon dva uzastopna poraza u prolećnom delu sezone. Subotičani su prvo izgubili od Čukaričkog u Beogradu 3:1, zatim od Javora u Ivanjici minimalnim rezultatom. Puleni Ljubiše Dunđerskog nakon 21. kola zauzimaju 14. poziciju Super lige Srbije uz 18 prikupljenih bodova i ostvarenom gol-razlikom 16:29.

Popularni "golubovi" su i minulom međusobnom duelu šokirali "crno-bele" u Humskoj i savladali ih minimalnim rezultatom. Jedini gol na meču postigao je Luka Bijelović u 86. minutu susreta.

"Parni valjak" je u prošlom kolu doživeo veliku bruku. Partizan ako danas kiksne na "Gradskom stadionu" u Subotici može da se oprosti od titule prvaka. Trener Petrić je imao malo vremena da odmori svoju ekipu, jer su "crno-beli" sredinim nedelje igrali prvu utakmicu šesnaestine finala Lige konferencija gde su bili bolji od moldavskog Šerifa minimalnim rezultatom.

BONUS VIDEO - Grupi Partizanovaca zabranili ulaz u Moldaviju - jer su Srbi

Pogledajte više