KONAČNO SUDIJA SA OBRAZOM: Ostavka VAR arbitra u Premijer ligi Engleske

Novosti online 18. 02. 2023. u 17:39

POZNATI engleski fudbalski sudija Li Mejson je odlučio da napusti sudijsku organizaciju posle greške koju je nedavno napravio kao arbitar u VAR sobi.

Profimedia

On je propustio priliku da proveri ofsajd poziciju igrača Brentforda Kristijana Norgarda posle koje je ekipa preko Ajvana Tonija stigla do izjednačenja na meču sa Arsenalom (1:1). Tako su "tobdžije" drastično oštećene i gubitak ta dva boda može ih na kraju koštati u borbi za titulu prvaka.

Posle tog meča bilo je dosta rasprave u ostrvskoj javnosti oko toga treba li sudije drastičnije kažnjavati za ovakve propuste, a ceh je platio Mejson posle velikog pritiska koji je izvršen na direktora sudijske organizacije Hauarda Veba.

- Možemo da potvrdimo da je VAR sudija Li Mejson napustio organizaciju sporazumnim dogovorom. Mejson je bio sudija u Premijer ligi 15 godina i u tom periodu je vodio 287 mečeva, poslednji u sezoni 2021/22. Želelimo da se zahvalimo Liju na posvećenosti profesiji i želimo mu sve najbolje - stoji u saopštenju Sudijske organizacije Premijer lige Engleske.

BONUS VIDEO - FSS upoznao novinare sa VAR-tehnologijom

Pogledajte više