ZVEZDA PREGAZILA ČUKARIČKI! Šampionska igra i ples Bukarija po "Marakani": Crveno-beli napravili veliki korak ka odbrani trona

Novosti online 18. 02. 2023. u 16:53

Crvena zvezda je danas rezltatom 3:0 pobedila Čukarički na stadionu “Rajko Mitić” u derbiju 22. kola Superlige Srbije.

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli od samog starta krenuli su silovito, željni da se dokažu na teškom ispitu protiv ekipe iz vrha Superlige Srbije. 

Mreža se zatresla već u 15. minutu, kada je Aleksandar Katai, praktično iz mrtvog ugla uputio hirurški precizan udarac u malu mrežu gola koji je čuvao nemoćni Mićović.
SAmo tri minuta kasnije novi udarac brđanima zadao je Bukari.

Momak iz Gane je primio lopt koju mu je poslao Aleksandar Pešić, napravio je piruetu, demonstrirao kakav balans i agilnost poseduje, a potom i pokazao kakav je finišer.

Tim iz Ljutice Bogdana dominirao je  u narednih 20-ak minuta, ali je i Čukarički imao svoje šanse preko Miladinovića. Međutim njegova preojketile sjajno je skidao Milan Borjan.

Sa rezultatom 2:0 se otišlo u svlačionice, a po povratku gost je pokazao nešto više energije nego u prvom delu susreta.

Nekoliko polušansi koje nisu iskoristili fudbaleri Čukaričkog, dok je šampion Srbije bio nemilosrdan i već svoju prvu konvertovao.

Bukari je ponovo zaplesao, sjajnim driblingom stvorio sebi poziciju iz koje je mirno povisio rezultat na 3:0. 

Pitanje pobednika se od tog trenutka više nije postavljalo,  igrači obeju ekipa praktično su statirali na terenu, čekajući da sudija Ostraćanin odsvira poslednji sudijski zvižduk.

Crveno-beli su umirili tempo utakmice u potpunosti, šampionski sakrili loptu rivalu i napravili još jedan korak ka odbrani trona.

Zvezda se ovom pobedom odlepila na 14 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i večitog rivala, ali Partizan tek treba da odigra svoj susretovog kola Superlige Srbije. 

Snimke golova možete videti u blogu ispod.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 3:0

STADION: Rajko Mitić

GLAVNI ARBITAR: S.Ostraćanin

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Dragović, Eraković, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić 

Čukarički: Mićović - Rogan, Drezgić, Gajić, Tošić - Sisoko, Kovač, I. Miladinović - Adžić, Ivanović, Janković

DRUGO POLUVREME

90. minut. KRAJ MEČA! Ostraćanin nije produio susret ni za jedan minut, Zvezda je napravila veliki korak ka odbrani trona.

88. minut - Poptuno je opao ritam utakmice. Zvezda je šampionski sakrila loptu rivalu i čeka poslednji zvižduk sudije, trudeći se da sa što manje prolivenog znoja okonča derbi susret ovog kola Superlige Srbije.

76. minut - Bomba Kangve sa nekih 18 metara! Međutim prozujala je lopta iznad prečke Čukaričkog.

67. minut - Gol,gol,gol! Zvezda vodi 3:0, ponovo sjajni Bukari!

58. minut - Izmena u redovima Crvene zvezde, Kings Kangva menja Mirka Ivanića.

55. minut - Prva pretnja "brđana" u drugom poluvremenu. Rogan je precizno centirao, Docić, koji je ušao na startu nastavak je pokušao glavom, ali lopta pogađa spoljni deo mreže. 

48. minut - Katai je pokušao atraktivno iz prve iz šesnaesterca, ali bez veće pretnje po gol Mićovića.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo! 

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45. minut - Živnuo je Čukarički! Miladinović je ponovo okušao udarac sa distance, ali njegov udarac sa ivice šesnaesterca odlazi malo iznad okvira gola domaćina.

40. minut - Zaista sjajan fudbal za neutralne ljubitelje fudbala, sve pršti, sjajan tempo, šanse se nižu na obe strane. Već dva pogotka, koja su bila prava remek dela.

37. minut - Velika šansa za Čukarički! Miladinović je raspalio sa preko 25 metara, ali njegov projektil koji je išao u sam ugao gola skida Milan Borjan. 

30. minut - Odlično je šutirao Aleksandar Pešić sa dvadesetak metara u desni ugao, ali je golman Čukaričkog još jednom odlično intervenisao i skrenuo loptu u korner.

20. minut - Ponovo prete izabranici Miloša Milojevića. Ovog puta je Katai centrirao sa leve strane, a Bukari glavom gađao, međutim, pravo u ruke Mićovića.

18. minut - Zvezdin Blikrig! Bukari nakon fenomenalnog driblinga i okreta povećava rezultat na 2:0.

15. minut - Gol! Aleksandar Katai je strelac!Prelep pogodak, hirurški precizan udarac.

10 minut - Prete i Brđani preko Ovusua. Namestio se krilni fudbaler Čukaričkog i šutirao sa 20-ak metara ka golu Borjana, ali je to bilo suviše slabo i traljavo.

5. minut  - Eraković je ostao sam, ali je morao bolje. Kanga je doslovno pogodio u glavu mladog štopera Crvene zvezde, koji je šutirao bez odraza iz kaznenog prostora, ali je prebacio gol.

1. minut - Meč je počeo! 

UOČI MEČA

Aktuelni šampion se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli u domaćem šampionatu sa ukupno 57 bodova. "Crveno-beli" su slavili na 18 utakmica, dok su tri puta odigrali nerešeno uz gol razliku  57:8 . U poslednjem kolu izabranici Miloša Milojevića su savladali Voždovac na gostujućem terenu sa čak 6:0, i prikazali još jednu odličnu fudbalsku partiju. Zanimljivo je da je Zvezda imala šest različitih strelaca, a pogađali su redom Gelor Kanga, Osman Bukari, Aleksandar Katai, Aleks Vigo, Kingsi Kangva i Mirko Ivanić.

Čukarički zauzima četvrto mesto na tabeli Super lige Srbije sa osvojenim bodom 41 bodom. Ekipa sa Banovog brda je od starta ove sezone ostvarila 12 pobeda, pet puta je odigrala nerešeno i doživela četiri poraza uz gol razliku 41:23. U prošlom kolu tim Dušana Kerkeza je bio bolji od Radničkog 1923 rezultatom 3:2, u utakmici punoj preokreta. Za "brđane" su pogađali Stefan Tomović, Vladimir Lučić, kao i Marko Docić, koji je postigao odlučujući gol na meču.

Crvena zvezda i Čukarički su do sada odigrali 63 utakmice u svim takmičenjima. Domaćin  je slavio na 50 susreta, četiri puta je meč završen nerešenim rezultatom, dok su gosti ostvarili devet pobeda. Poslednja utakmica protiv ekipe sa Banovog brda je odigrana je na stadionu Čukaričkog desetog oktobra prošle godine u okviru zaostalog sedmog kola, a slavili su izabranici Miloša Milojevića sa 2:0. Golove za tim sa stadiona "Rajko Mitić" su postigli Aleksandar Katai i Kingsi Kangva.

Gosti u današnji okršaj ulaze prilično oslabljeni. Trener Kerkez neće moći da računa na Vladimir Lučića, Radovana Pankova i Zoran Popovića koji nisu u konkurenciji za utakmicu sa aktuelnim šampionom Srbije, jer su na Banovom brdu na pozajmici iz Zvezde. "Crveno-beli" trenutno imaju 11 bodova bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan. 

BONUS VIDEO: Prvenac Aleksa Viga u Crvenoj zvezdi

Pogledajte više