SLAVNI ENGLEZ NEMA DILEMU: "Mesi je najbolji fudbaler svih vremena, ni Kristijano Ronaldo ni Maradona ne mogu da se mere s njim"

Novosti online 16. 02. 2023. u 23:31

NEKADAŠNjI engleski reprezentativac Džo Kol smatra da je fudbaler Pari Sen Žermen Argentinac Lionel Mesi najbolji igrač u istoriji.

FOTO: AP/Tanjug

Džo Kol je istakao da Portugalac Kristijano Ronaldo i Argentinac Dijego Armando Maradona ne mogu da se porede sa Mesijem. On je dodao da jedino Pele može da se uporedi sa fudbalerom Pari Sen Žermena.

- Uvek će biti rasprava ko je najbolji igrač u istoriji. Ali Mesi je prekinuo sve rasprave o sadašnjoj generaciji, jer je on osvojio sve - rekao je Kol za BT Sport.


Nekadašnji engleski reprezentativac je naveo da je Mesi osvajanjem titule na Svetskom prvenstvu u Kataru zaokružio trofejnu karijeru.

- Mesi je imao poteškoća na ranijim Mundijalima, a to je izazvalo pitanja. Nikada nisam video igrača poput Mesija. Smatram ga najvećim igračem svih vremena. Samo Pele može da se meri sa Leom. Mesi je nadmašio Ronalda i Maradonu - zaključio je Kol.


Kol (41) je profesionalnu karijeru počeo u Vest Hemu, a potom je igrao za Čelsi, Liverpul, Lil, Aston Vilu, Koventri i Tampa Bej. On je igračku karijeru završio 2018. godine.

BONUS VIDEO - U Mar del Palti osvanula statua za Mesija

Pogledajte više