ŠPANCI SKLONILI UKRAJINSKU ZASTAVU IZ TV PRENOSA: Evo šta sada stoji umesto nje tokom utakmica (FOTO)

Novosti online 12. 02. 2023. u 22:07 >> 23:00

OTKAKO je počeo rat u Ukrajini, širom zapadnog dela Evrope pružana je i pruža se podrška pomenutoj zemlji u tom sukobu koji Rusija zove "specijalna vojna operacija", pa ni sport toga nije bio lišen. Naprotiv. Ali, desila se jedna promena na tom planu.

Foto: pixabay

Otkako su pre 12 meseci najnovije vesti iz Ukrajine postale glava tema svetskih medija, Španci su rešili da tokom TV prenosa njihovih fudbalskih utakmica uvek u vrhu, pored rezultata, bude i grafički prikaz ukrajinske zastave.

Već godinu dana taj žuto-plavi detalj je bio "dodatak" uobičajenom "semaforu" u uglu ekrana, ali...

Jedna nova tragedija je uslovila da se zastava Ukrajine skine iz prenosa mečeva La Lige, španskog fudbalskog prvenstva.

Naime, od ovog vikenda pokraj rezultata stoje zastave Turske i Sirije, koje je prošlog ponedeljka pogodio razoran zemljotres, a zatim i serija nešto slabijih.

Poruku podrške ovim zemljama poslali su i igrači Barselone koji su na meč sa Viljarealom (pobedili sa 0:1 golom Pedrija, posle sjajne akcije sa Levandovskim u 18. minutu (VIDEO)), izašli u majicama sa porukom saosećanja upućenom Turskoj i Siriji.

Prema podacima koje su vlasti tih država objavile nedelju, nešto posle podneva, u Turskoj je od zemljotresa poginulo najmanje 29.605 ljudi, a oko 8.500 u Siriji. Potrage za preživelima u hiljadama ruševina se nastavljaju.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

Pogledajte više