SLAVOLJUB MUSLIN ZA "NOVOSTI": Nema boljeg kandidata od Vidića!

Nedeljko Iljukić 13. 02. 2023. u 10:30 >> 11:24

- MALO je nelogično da lobiram za čoveka koji je toliko dao srpskom fudbalu i dokazao se nebrojeno puta na terenu i van njega. Nemanja Vidić je zvanični kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i ja mu dajem punu podršku pred izbornu Skupštinu 14. marta! Ovo je za "Novosti", poručio nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin i trener Crvene zvezde u periodu kada je Vidić nosio kapitensku traku ovog kluba.

FOTO: Nebojša Paraušić

Muslin do detalja poznaje igračke i ljudske kvalitete Nemanje Vidića, koji je uspeo za 14 godina da postane legenda Zvezde, ali i slavnog Mančester junajteda, čiju je kapitensku traku, takođe, nosio oko svoje ruke.

- Svako ko je danas dobronameran i želi dobro srpskom fudbalu, složiće se sa mnom da je Vidić najbolji kandidat. Ima želju, verujem da ima i jasan plan, ali ono što me najviše raduje, ima iskrenu podršku nekadašnjih saigrača, trenera, ali i fudbalskih veličina iz drugih klubova. Jednostavno je, o fudbalu bi morali da brinu stručni, fudbalski ljudi - dodaje Muslin.


 

Legendarni 41-godišnji Užičanin je pre dva dana, saopštenjem za javnost potvrdio da želi funkciju predsednika naše kuće fudbala.


 

- Ja na stvari oko Nemanje gledam ovako: i da se nije kandidovao za predsednika, fudbalska Srbija bi trebalo da ga zamoli da preuzme tu funkciju. Potpuno je ostvaren porodičan čovek. U fudbalu je postigao sve što jedan igrač može da poželi. Apsolutno je ekonomski nezavisan i nema ni jednu prepreku da brine o budućnosti srpskog fudbala. Može da okupi stručne ljude, nekadašnje velike igrače i trenere koji mogu samo da mu pomognu. Uostalom, Vidić već dugo ima sjajne kontakte i pozicije u UEFA i ostalim međunarodnim fudbalskim organizacijama. Nedavno je baš u UEFA sa velikim uspehom završio školu za menadžere i direktore - dodaje Muslin.


 

Ovako za svog nekadašnjeg igrača, kojem je 2001. godine dao šansu u prvom timu Zvezde, danas priča čovek koji je na svojoj koži osetio koliko može da bude tragikomična i za srpski fudbal pogubna želja za saouništenjem. Podsetimo, Muslin je na impozantan način odveo selekciju Srbije Na Mundijal u Rusiji 2018. godine. Suludom odlukom tadašnjih čelnika FSS "orlove" je na SP vodio njegov dotadašnji pomoćnik, Mladen Krstajić.

Uvek igra otvoreno

SLAVOLjUB Muslin je istakao i najizrazitiju crtu karaktera Nemanje Vidića.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

- On na terenu i van njega igra otvoreno i iskreno. Jednostavno, onako kakav je bio igrač, takav bi bio i na mestu predsednika FSS - kaže Muslin.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

Pogledajte više